Обшуки у музеї Гончара - Порошенко - ДБР підігнало мікроавтобус: фото / Скріншот

Співробітники Державного бюро розслідувань підігнали мікроавтобус під двері музею Івана Гончара, де проводять слідчі дії у кримінальному провадженні щодо переміщення з приховуванням від митного контролю картин відомих художників.

Ситуацію біля музею у прямому ефірі транслюють ряд телеканалів.

На місці події перебуває близько десяти народних депутатів та журналісти.

Відео дня

Читайте такожДБР взяло штурмом музей Гончара через "картини Порошенка" (відео)

Представники ДБР та поліції не коментують події у приміщенні музею. До дверей будівлі під’їхав мікроавтобус, проте співробітники бюро не повідомили, з якою метою підігнали транспортний засіб.

Також директору музею Петру Гончару вдалося пройти в середину будівлі музею, де наразі тривають якісь слідчі дії нібито з огляду картин з колекції Петра Порошенка, які сьогодні були виставлені в музеї для експозиції.

Як повідомляв УНІАН, 22 травня стало відомо, що екс-президента Петра Порошенка терміново викликали до ДБР на допит як свідка на сьогодні, 26 травня, у кримінальному провадженні, в якому досліджуються обставини переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю 43 картин всесвітньо відомих художників.

Екс-президент не прийшов на допит.

Вдень слідчі ДБР приїхали до музею Івана Гончара. Представники ДБР при вході до музею заявили, що проводять невідкладні слідчі дії та обшук без відповідної ухвали суду "з метою збереження майна", яке фігурує у кримінальному провадженні.

Директор музею Петро Гончар заявив, що співробітники ДБР зламали вхідні двері до музею і не пускають його всередину будівлі.

Також він додав, що Порошенко не надавав дозволу на переміщення картин, які він передав музею для експонування.