Всеукраїнське опитування проводилося 25 жовтня / фото УНІАН, Сергій Чузавков

Всеукраїнське опитування, ініційоване президентом України Володимиром Зеленським, не є репрезентативним соціологічним дослідженням. Його, скоріше, можна розглядати як експеримент.
Читайте також"Слуга народу" розкрила попередні результати "опитування від Зеленського"

Таку думку висловив політолог Володимир Фесенко в ефірі каналу "Україна 24". Він вважає, що надалі можна проводити подібні опитування в рамках всеукраїнських референдумів на чіткій правовій основі.

"Це не репрезентативне соціологічне дослідження. Це суспільно-політичний проект, я його розцінюю як експеримент. У ньому є і позитив, і негатив. Я думаю, надалі потрібно проводити такі опитування в рамках всеукраїнських референдумів на чіткій правовій основі, щоб не було різних нарікань, підозр і недовіри. Щоб була чітка правова процедура, тоді буде більше довіри до результатів", — сказав він.

Відео дня

Фесенко розповів, що буде далі після опитування з ініціативи президента.

"Поекспериментували, і головний наслідок у найближчий місяць-два — я думаю, що будуть голосувати закон про всеукраїнський референдум, враховуючи цей досвід, зокрема. Результати відомі, не всі їх будуть сприймати, але їх візьмуть до уваги. В разі легалізації канабісу в медичних цілях, я думаю, теж будуть розглядати відповідний законопроект, але це не гарантує, що його приймуть у Верховній Раді", — сказав він.

Всеукраїнське опитування від Зеленського в день виборів 25 жовтня 

  • 25 жовтня, в Україні відбулися місцеві вибори. Одночасно з ними проводилось загальнонаціональне опитування, ініційоване президентом Володимиром Зеленським.
  • Кожному українцеві пропонували відповісти на п'ять запитань: чи підтримує він запровадження довічного ув'язнення за корупцію в особливо великих масштабах; чи підтримує створення на Донбасі вільної економічної зони; чи потрібно скоротити кількість депутатів у Верховній Раді до 300 осіб; чи підтримує легалізацію медичного канабісу для зменшення болю у тяжких хворих і чи потрібно Україні на міжнародному рівні порушити питання про використання гарантій безпеки, визначених Будапештським меморандумом.
  • Голова партії “Слуга народу” Олександр Корнієнко 26 жовтня назвав компанію, яка проводила всеукраїнське опитування.