За даними Бутусова, Вовку вручили підозру / Facebook Павло Вовк

Детективи Національного антикорупційного бюро України висунули підозру голові Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка, заступнику голови суду Євгену Аблову, п'яти іншим суддям, а також керівнику Державної судової адміністрації Зіновію Холоднюку.

Про це у Facebook написав журналіст Юрій Бутусов.

При цьому, уточнює Бутусов, їх не зможуть затримати, оскільки вони є спецсуб'єктами і для цього потрібне рішення Вищого антикорупційного суду. За даними Бутусова, зараз проходять обшуки в ОАСК та судовій адміністрації.

Відео дня

Читайте такожСкандальний суддя Вовк знову обраний головою Окружного адмінсуду Києва

"Їм інкримінується створення злочинної організації і захоплення влади. Підозри побудовані на вивченні записів розмов у кабінеті Вовка, частина яких була опублікована в 2019-му році на прес-конференції. Там на записах Вовк обговорює, як він збирається тиснути за допомогою судових рішень на різні органи влади, щоб отримувати потрібні собі рішення. НАБУ зносить керівництво окружного адміністративного суду, який є ключовою ланкою для тиску на державну владу, скасування і призупинення кадрових рішень", - написав журналіст.

Він додав, що підозру виписував заступник генпрокурора Андрій Любович, оскільки глава САП Назар Холодницький зараз у відпустці.