Українські політики в TikTok / фото REUTERS

Соцмедійний додаток TikTok стрімко набуває популярності по всьому світу, насамперед серед молоді. Чимало людей та компаній уже стали користувачами цієї відеоплатформи. Намагаються йти в ногу з часом також і політики, зокрема й українські. Їх у цьому сервісі поки що небагато, однак усе ж є декілька відомих імен.

Віталій Кличко

Мер Києва є одним із політиків-першопрохідців у TikTok. Свій перший ролик він опублікував у 2019 році на День святого Миколая, тобто 19 грудня. На його сторінці наразі 20 відеороликів. У столичного міського голови понад 65 тисяч передплатників і більш ніж 347 тисяч лайків.

Свій акаунт Віталій Кличко старається вести з гумором, а переглядам його роликів може позаздрити навіть досвідчений тіктокер. Найпопулярнішими, зокрема, є відео, на яких він плаває в ополонці чи клацанням пальців "запалює" ліхтарі на мосту. Ці ролики зібрали більш ніж по мільйону переглядів.

Відео дня

Олег Ляшко

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко з’явився у TikTok в травні 2020 року. "Привіт! Ну що, скотиняки, не ждали? А я тут", – такими словами він заявив про себе у першому ролику. Він, власне, є найпопулярнішим на сторінці політика в TikTok – більш ніж мільйон переглядів.

Ляшко часто показує сім’ю й домашніх улюбленців. Він викладає відео про те, як качає прес, танцює, демонструє свої вокальні здібності й навіть готує у фартуху на голе тіло.

Не забуває "радикал" і про свій потенційний електорат – пенсіонерок. Серед роликів Ляшка, зокрема, є відео з бабусею Валентиною Григорівною. Наразі на нього підписані понад 66 тисяч користувачів, а його ролики зібрали більш як 449 тисяч уподобань.

Ілля Кива

У народного депутата від "Опозиційної платформи – За життя" Іллі Киви понад 7 тисяч підписників та більш ніж 36 тисяч лайків у TikTok. Свій перший ролик політик запостив на початку літа 2020 року, а у шапці профілю написав: "Моя сила – в моїй вірі".

Кива викладає ролики про те, як займається у тренажерному залі, париться в лазні, миє лобове скло автомобіля, чистить зуби, пірнає в море, стріляє в тирі та веде суперечку в сесійній залі Верховної Ради.

Олексій Гончаренко

Народний депутат від фракції "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко у своєму TikTok відповідає на запитання про те, скільки заробляє помічник депутата, скільки коштує обід депутата, як здати тест на коронавірус, чому "Слава Україні" та багато інших.

Також у своїх роликах він порушує теми, які стосуються підлітків. Зокрема, намагається дати відповіді на запитання: до скількох років мама повинна давати вам гроші, чи можна ходити на уроки з кольоровим волоссям, коли можна прогуляти пару, в якому віці можна робити тату, чи реально водити машину до 18 років тощо.

Акаунту Гончаренка близько півроку, у нього понад 61 тисяча передплатників та 756 тисяч уподобань.

@oleksiigoncharenko

Такого ответа даже я не ожидал. Смотреть до конца! Кто тут хотел бы в президенты, ставьте 🔥 ##депутат##порошенко##президент##украина##україна##київ

♬ Fast Food Music - Instrumental - Neg'Marrons

Ірина Верещук

Народна депутатка Ірина Верещук з’явилася у TikTok перед виборами мера Києва, які відбулися восени 2020 року. Будучи кандидаткою в мери столиці, вона вирішила позмагатися з Віталієм Кличком також і на цій відеоплатформі.

У роликах Верещук із зеленою парасолькою несподівано з'являється перед перехожими на вулиці, влаштовує жартівливу фотосесію і переслідує чоловіка, який кинув папір повз урни для сміття. Більшість із них були розкритиковані користувачами соцмереж.

В її акаунті лише 9 роликів. Останній був викладений за декілька днів до виборів мера Києва й після того жодного нового відео не було додано.

@irynavereschuk

Пані-Мер не дозволить засмічувати столицю ⚠️ ##иринаверещук##панімер

♬ original sound - Ірина Верещук

Вас також можуть зацікавити інші новини: