Арахамія заявив, що його не обурює призначення Сергія Шкарлета на посаду в.о. міністра / фото УНІАН

Голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія допускає, що восени Верховна Рада повернеться до розгляду питання про призначення міністра освіти і науки України.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Арахамія повідомив журналістам в кулуарах парламенту.

«Я думаю, що так», - сказав він, погодившись з тим, що питання призначення міністра освіти у парламенті переноситься на осінь.

Відео дня

Читайте такожАрахамія вважає, що тренд на "нові обличчя" вже минув

На питання, що сталося, що парламент не призначив міністра, Арахамія відповів: «Нічого не сталося. Ми просто це питання розглядали у парламенті, але уряд вирішив самостійно піти шляхом через (призначення) виконуючого обов'язків»

За його словами, чому так сталося, треба питати в уряду. «Я про це дізнався з новин, чесно кажучи», - додав голова фракції.

Він додав, що його не обурює те, що уряд призначив Сергія Шкарлета на посаду в.о. міністра в обхід парламенту. «Тому що були шалені такі дискусії на фракції, і мені здається, що уряд розумів, що зараз дуже важливий сезон для освіти», - пояснив він.

«І без повноцінного міністра буде дуже важко рухатися, і уряд буде винний перед депутатами, в тому числі. Тому вони взяли на себе відповідальність і пішли самостійним шляхом до осені, а восени ми побачимо - чи це була зрада, чи це була перемога», - додав Арахамія.

Як повідомляв УНІАН, 17 червня у Верховній Раді було зареєстровано проект постанови про призначення ректора Чернігівського технологічного університету Шкарлета на посаду міністра освіти і науки (№ 3675).

18 червня депутат від «Слуги народу» Олександр Качура заявив, що президент попросив фракцію «СН» підтримати кандидатуру Шкарлета на посаду міністра освіти. 19 червня Качура повідомив, що в його фракції немає голосів за призначення Шкарлета.

Своєю чергою депутат від «СН» Ірина Верещук заявила, що у членів профільного комітету ВР виникли питання щодо нібито наявності плагіату в дисертації Шкарлета і його «політичної заангажованості» через інформацію ЗМІ про те, що в минулому він нібито був членом Партії регіонів.

25 червня Кабмін призначив Шкарлета на посаду в.о. міністра освіти і науки.

30 червня у центрі Києва студентські організації проводили акцію з вимогою звільнити Шкарлета з посади в.о. міністра освіти і науки.