Голову правління "Кузні" відправили під варту / фото УНІАН, Володимир Фаллін

Суд у Києві заарештував ще одного підозрюваного у справі про продаж для Збройних сил України неякісної військової техніки.

Як повідомляє прес-служба Держбюро розслідувань, сьогодні Печерський райсуд Києва розглянув клопотання слідчих та задовольнив його у повному обсязі, обравши голові правління ПрАТ "Кузня на Рибальському" запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці з альтернативою внесення застави у понад 443 млн гривень.

Як повідомило УНІАН джерело у правоохоронних органах, йдеться про Валерія Шандру.

Відео дня

Зазначається, що 5 липня суд обрав одному з колишніх директорів Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міністерства оборони України запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці з альтернативою внесення застави у сумі приблизно 443 млн гривень.

Справа закупівлю неякісної техніки для ЗСУ: деталі

  • 2 липня слідчі ДБР вручили підозри екс-заступнику міністра оборони у 2015-2019 роках, директорам Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки МОУ у 2015-2017 та 2018-2019 роках, а також голові правління ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському".
  • Слідство встановило, що за період 2016-2018 років державі заподіяна шкода на суму близько 475 мільйонів гривень.
  • Зокрема, Міноборони для потреб Збройних сил закуповувало бойові катери "Кентавр" виробництва заводу "Кузня на Рибальському" та санітарні автомобілі "Богдан" виробництва компанії "Богдан Моторс", які були неналежної якості.