Резніков оцінив перспективи обміну ув'язненими в цьому році / фото ОП

Віце-прем‘єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков вважає, що до кінця року перспективи звільнення українських полонених з окупованого Донбасу неоднозначні.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Резніков повідомив під час онлайн-презентації проекту «ІЗОЛЯЦІЯ: must speak».

Читайте такожКравчук пояснив свою пропозицію відключити Росію від системи SWIFT

Відео дня

Зокрема, його запитали, які перспективи до кінця цього року повернути на свободу людей, яких незаконно тримають на окупованій частині Донецької і Луганської областей.

"Я буду відвертим - перспективи неоднозначні, тому що ми з літа спостерігаємо блокування перемовин у Тристоронній групі за різними надуманими історіями, починаючи від претензій до постанови Верховної Ради про призначення місцевих виборів, які вже відбулися, продовжуючи іншими надуманими речами", - сказав Резніков.

При цьому, віце-прем'єр зазначив, що гуманітарній робочій підгрупі ТКГ за тими критеріями, які були запропоновані і затверджені координатором ОБСЄ у цій підгрупі Тоні Фрішем, українська сторона подала усі відповідні списки на звільнення утримуваних осіб. За його слова, українська сторона чекає від окупаційного режиму і безпосередньо Росії аналогічного кроку.

"На жаль, вони не подали ті списки... На жаль, процес заблокований. Ми все одно залишаємо надію, що нам все-таки вдасться, тому що ми спілкуємося не тільки у режимі Мінського формату", - наголосив Резніков і нагадав, що мінський переговірний майданчик є похідним від "нормандського формату".

"На рівні політичних радників йдуть консультації і, відповідно, міністрів закордонних справ "нормандського формату", маємо надію на зустріч все ж таки лідерів "нормандського формату" в Берліні", - додав віце-прем’єр.

Вас також можуть зацікавити такі новини: