Леонід Кравчук може ухвалити рішення щодо нового члена української делегації в ТКГ / фото УНІАН

Рішення про те, хто замінить Вітольда Фокіна в ТКГ, буде ухвалюватись після консультацій з главою української делегації Леонідом Кравчуком.

Читайте такожЄрмак розповів, чи увійде Тищенко до ТКГ по Донбасу

Як повідомляється на сайті Офісу президента, таку заяву в ефірі телеканалу «Україна 24» зробив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак.

Відео дня

«Якщо він [Кравчук] вважатиме необхідним, щоб на цьому місці хтось з’явився, – він буде самостійно ухвалювати це рішення. Поки що це питання на порядку денному не стоїть», – зазначив очільник ОП.

Єрмак також повідомив, що наразі триває підбір прес-секретаря української делегації в ТКГ, щоб оперативно подавати суспільству інформацію щодо переговорів, аби не було маніпуляцій і викривлень.

ТКГ по Донбасу в Мінську

  • 28 липня стало відомо, що екс-президент Леонід Кучма вирішив припинити участь у роботі ТКГ з мирного врегулювання ситуації на Донбасі.
  • 30 Липня Зеленський призначив Кравчука головою української делегації в Тристоронній контактній групі.
  • 18 серпня президент ввів до складу делегації України для участі в контактній групі прем'єр-міністра України в 1990-1992 роках Фокіна.
  • 30 вересня після низки скандальних заяв президент Володимир Зеленський вивів Вітольда Фокіна зі складу делегації України у Тристоронній контактній групі та звільнив його від виконання обов'язків першого заступника голови делегації.