РНБО засідання - Зеленський скликає засідання 19 лютого / president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський ініціював засідання Ради національної безпеки та оборони. Частину питань розглянуть у закритому режимі.

Про це йдеться у повідомленні РНБО.

Читайте такожТихановська хоче зустрітися з Зеленським

Відео дня

Засідання пройде 19 лютого на Банковій.

«Президент України Володимир Зеленський доручив Секретареві Ради національної безпеки та оборони України  Олексій Данілов розпочати підготовку засідання РНБО, яке має відбутися 19 лютого в приміщенні Офісу Президента України на вулиці Банковій, 11. На засіданні планується обговорити комплекс питань, частину з яких буде розглянуто в закритому режимі», – йдеться у повідомленні.

Що було раніше 

  • 2 лютого РНБО ухвалила рішення про введення санкцій проти нардепа Тараса Козака і телеканалів кума Путіна Віктора Медведчука "112 Україна", NewsOne, ZIK. Того ж дня Зеленський ввів у дію це рішення.
  • Мовлення цих телеканалів припинено в цифровому мультиплексі і кабельних мережах у ніч проти 3 лютого. Водночас ці телеканали продовжують мовлення на платформі YouTube.
  • Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов наголосив, що рішення запровадити санкції проти цих телеканалів не стосується питання свободи слова, а спрямоване на боротьбу з інформаційним тероризмом проти України. Пізніше він додав, що й проти інших телеканалів, у разі наявності доказів роботи на ворога, будуть запроваджені санкції.