Дмитро Пєсков / фото УНІАН

Росія вважає за необхідне залишити свої війська біля кордону українці, оскільки більше не може миритися з "вторгненням" НАТО в країну.

Таку заяву зробив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков в інтерв'ю американському телеканалу CNN, передає ria.ru.

"Ми спостерігаємо поступове вторгнення НАТО на територію України зі своєю інфраструктурою, своїми інструкторами, запасами оборонного та наступального озброєння, навчанням українських військових і тому подібного, – заявив він. – І це було головною причиною, через яку президент Путін сказав: "Хлопці, для нас це реальна загроза". І це реальна загроза стабільності та безпеки в Європі та європейській архітектурі безпеки".

За словами Пєскова, такий розвиток подій підвів відносини Москви та Альянсу до "червоної межі", і Росія "не може більше терпіти".

Він додав, що РФ нікому не загрожує військовою операцією, але "буде змушена вжити контрзаходів" у разі подальшого розширення НАТО.

Читайте такожПутін пояснив присутність російських військ біля кордонів УкраїниПереговори РФ-НАТО щодо України

У Брюсселі 12 січня на засіданні Ради НАТО-Росія обговорювалися питання безпеки в Європі. Після засідання країни-члени НАТО закликали РФ негайно зменшити напругу біля України та утриматися від агресивного розміщення військ, а також закликали РФ вивести війська з України, в тому числі з Криму.

Крім того, країни-члени НАТО на зустрічі з РФ підтвердили політику "відкритих дверей" щодо прийняття нових членів. Також всі країни-члени заявили, що не відмовляться від розміщення військ на східних рубежах Альянсу.

Пізніше генсек НАТО Йенса Столтенберга заявив, що Північноатлантичний альянс вже прийняв рішення про членство України та Грузії, і Російська Федерація не має права втручатися в це питання.

Вас також можуть зацікавити новини: