"Публічні висловлювання не уповноважених осіб не можуть вважатися позицією держави", - заявили в МЗС / фото ua.depositphotos.com

У Міністерстві закордонних справ наголошують, що Україна високо цінує стратегічне партнерство з Грузією, а публічні висловлювання не уповноважених осіб не можуть вважатися позицією держави.

Про це йдеться у розміщеному на сайті МЗС України коментарі щодо відносин з Грузією.

"Україна високо цінує стратегічне партнерство з Грузією та підтверджує свою готовність розвивати двосторонні відносини у дусі дружби та добросусідства", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Зауважується, що незважаючи на пандемію COVID-19, "ми активно працюємо над наповненням нашого партнерства практичними заходами".

Читайте такожУкраїнського посла викликали в МЗС Грузії через заяву Саакашвілі про "нелегітимність" влади

"На порядку денному - імплементація Положення про українсько-грузинську Стратегічну раду високого рівня, проведення Десятого засідання Спільної міжурядової комісії з питань економічного співробітництва, консультацій на рівні зовнішньополітичних відомств тощо", - розповіли у МЗС.

Також зауважується, що зміцнюється співпраця у сфері європейської і євроатлантичної інтеграції.

"Спільними для двох країн є безпекові виклики і проблеми окупованих Росією територій наших держав", - нагадали у міністерстві.

Крім того, у МЗС зазначили, що реалізація цих та інших напрямків взаємодії відбувається між органами влади двох країн на засадах довіри, взаємної поваги і невтручання у внутрішні справи один одного.

"У цьому зв'язку наголошуємо, що українським законодавством чітко визначено перелік посадових осіб і державних органів, які наділені повноваженнями висловлювати офіційну позицію Української держави. Публічні висловлювання не уповноважених осіб не можуть вважатися позицією держави", - йдеться у заяві МЗС України.

Як повідомляв УНІАН, раніше екс-президент Грузії, екс-голова Одеської обласної державної адміністрації, голова Виконавчого комітету реформ при президенті України Міхеїл Саакашвілі заявив, що вважає уряд Грузії "повністю нелегітимним". "Я ні на мить не визнаю його законність і ні на мить не визнаю законність ситуації, яка зараз склалася в Грузії", - сказав він у своєму відеозверненні.

У зв'язку з цим депутати Грузії ініціювали звернення до України з вимогою роз'яснень з приводу висловлювань Саакашвілі.

Сьогодні, 10 липня, грузинський "Перший канал" повідомив, що у Міністерстві закордонних справ Грузії відбулася зустріч із послом України Ігорем Долговим у зв'язку із заявами Саакашвілі. "За інформацією МЗС, під час зустрічі грузинська сторона ще раз підкреслила стратегічні відносини і дружбу між Грузією і Україною і висловила стурбованість із приводу неприпустимих заяв офіційної особи України на адресу влади Грузії. Було зазначено, що такі дії, які також є порушенням законодавства Грузії, завдають значної шкоди відносинам двох країн", - підкреслюється в повідомленні.

Грузинська сторона висловила надію, що українська сторона "дасть належну оцінку цьому факту і обидві сторони докладуть зусиль для подальшого розвитку відносин".