Раніше Саакашвілі заявив, що вважає уряд Грузії "повністю нелегітимним" / фото Depositphotos

У Міністерстві закордонних справ Грузії відбулася зустріч із послом України Ігорем Долговим у зв'язку із заявами екс-президента Грузії, екс-голови Одеської обласної державної адміністрації, голови Виконавчого комітету реформ при президенті України Міхеїла Саакашвілі.

Про це повідомляє грузинський "Перший канал".

"За інформацією МЗС, під час зустрічі грузинська сторона ще раз підкреслила стратегічні відносини і дружбу між Грузією і Україною і висловила стурбованість із приводу неприпустимих заяв офіційної особи України на адресу влади Грузії. Було зазначено, що такі дії, які також є порушенням законодавства Грузії, завдають значної шкоди відносинам двох країн", - підкреслюється в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожХочуть пояснень: у Грузії відреагували на слова Саакашвілі про "нелегітимну" владу

Грузинська сторона висловила надію, що українська сторона "дасть належну оцінку цьому факту і обидві сторони докладуть зусиль для подальшого розвитку відносин".

За словами українського посла, він передасть Києву позицію офіційного Тбілісі.

Зазначається також, що в зв'язку із заявою Саакашвілі глава МЗС Грузії зв'язався зі своїм українським колегою, в ході чого глава МЗС України Дмитро Кулеба "висловив стурбованість з приводу інциденту і пообіцяв прояснити ситуацію своєму колезі".

Водночас, за словами посла України, нещодавня заява Саакашвілі відображає тільки його особисті погляди. "Питання дуже серйозне, я інформую офіційний Київ про нашу розмову, ми повинні разом подолати виклик, що стоїть перед нашими відносинами. Нещодавня заява колишнього президента Грузії Саакашвілі відображає тільки його особисті погляди. Уряд України співпрацює з урядом Грузії. Ми раді, що президент Грузії Саломе Зурабішвілі і прем'єр-міністр Георгій Гахар відвідали Україну з офіційним візитом", - підкреслив Долгов.

"Ми сподіваємося, що наша співпраця буде і далі розвиватися в усіх сферах, включаючи безпеку, торгівлю і економіку, а також поглиблення міжнаціональних відносин. Також одним з найважливіших питань в рамках співпраці двох країн є боротьба з агресією й окупацією наших територій", - заявив посол України.

Водночас УНІАН поки не вдалося отримати коментар щодо цієї інформації в МЗС України.

Як раніше повідомлялося в ЗМІ, Саакашвілі заявив, що вважає уряд Грузії "повністю нелегітимним". "Я ні на мить не визнаю його законність і ні на мить не визнаю законність ситуації, яка зараз склалася в Грузії", - сказав він у своєму відеозверненні.

У зв'язку з цим депутати Грузії ініціювали звернення до України з вимогою роз'яснень з приводу висловлювань Саакашвілі.