Порошенко прийшов на допит СБУ / фото УНІАН

Народний депутат України, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко прибув на допит до Служби безпеки України.

Як передає кореспондент УНІАН, Порошенко зайшов до будівлі СБУ з вулиці Ірининської.

Його адвокат Ілля Новіков заявив, що зараз сторона Порошенка не буде давати жодних коментарів.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 27 травня в прес-центрі СБУ заявили, що Порошенко не з’явився на допит у "справі Медведчука – Козак".

Читайте також"У нашого головного є пропозиція": ЗМІ розповіли, як "труба Медведчука" стала його власністю (відео)

31 травня допит Порошенка в СБУ перенесли на прохання його адвокатів

Його викликали у якості свідка.

  • 11 травня генпрокурор Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру депутатам від "ОПЗЖ" Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку.
  • Їх підозрюють у вчиненні державної зради та замах на розграбування національних ресурсів на тимчасово окупованій території Криму (ч. 1 ст. 111, ч. 3 ст. 15 і ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України).
  • 12 травня Медведчуку вручили підозру за статтями 111 і 438 Кримінального кодексу - державна зрада і порушення законів і звичаїв війни. Козак перебуває за межами України.
  • 13 травня суд обрав Медведчуку запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного браслета та іншими процесуальними обов'язками, хоча обвинувачення наполягало на застосуванні до нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 300 млн 930 грн.
  • 20 травня Печерський райсуд Києва дав дозвіл на затримання Козака.
  • 21 травня Київський апеляційний суд залишив Медведчука під цілодобовим домашнім арештом.