Конференцію було організовано Нацкорпусом та Групою сприяння розбудові Інтермаріуму / фото Нацкорпус

Україна та сусідні країни повинні створити Міжнародний центр протидії гібридним загрозам  для координації спільних дій у протидії існуючим загрозам, зокрема міграційній кризі, що триває на польсько-білоруському кордоні.

Про це заявили учасники міжнародної онлайн-конференції "Міграційна криза - гібридна зброя Кремля".

"Окрім посиленої підготовки загонів територіальної оборони є гостра потреба у створенні Міжнародного центру протидії гібридним загрозам. За посередництва такого центру можна було б координувати спільні зусилля країн регіону, націлені на боротьбу із викликами воєнного, а також інформаційного характеру", - сказав керівник Київського Нацкорпусу Сергій Тамарін.

Відео дня

Як зазначив представник Центру досліджень "Польща-Україна" Даріуш Матерняк, у розмові із Заходом потрібно наголошувати на спланованому характері міграційної кризи зі сторони Росії та Білорусі.

"Експерт наголосив на можливості залучення інтернаціонального підрозділу LITPOLUKRBRIG, зазначивши, що такий шанс є, але остаточне рішення залишається за урядами Литви, Польщі й України", - розповідають на сайті партії.

Конференцію було організовано Нацкорпусом та Групою сприяння розбудові Інтермаріуму.

Як повідомлялося раніше, Національний Корпус звернувся до Республіки Польща з пропозицією долучитися до протидії міграційній кризі на кордоні з Білоруссю на волонтерських засадах.