false

Укравтодор перелічив основні туристичні маршрути, зроблені у 2020-2021 роках, і назвав плани на цей рік.

"До Азовського узбережжя – відремонтованими дорогами у Запорізькій області. Минулого року повністю відремонтували дорогу до Бердянська Н-30 протяжністю 119 км. Оновили ще 42 км дороги до курортного селища Кирилівка Т-08-20, ремонтували її вперше за 40 років", - розповіли в Укравтодорі.

На Одещині зробили понад 50 км доріг до найпопулярніших курортів та завершили 12-річну історію реконструкції моста через Хаджибейський лиман. У Миколаївській області відремонтували 37 км до курортів Чорноморської коси й Очакова, а в Херсонській – 22 км до заповідника Асканія-Нова.

Відео дня

Читайте такожЗеленський показавши на відео результати "Великого будівництва" на Закарпатті

Також у різних регіонах оновлювали дороги до національних природних парків: Святих гір на Донеччині, Шацьких озер на Волині, Синевиру і букових пралісів на Закарпатті, курортів Трускавець, Східниця і Славське на Львівщині.

Найбільш складним став ремонт 44,4 км високогірної дороги Закарпаття Т-07-18 Нижні Ворота – Воловець – Міжгір'я, яка проходить на висоті майже 500 м над рівнем моря й має 80 крутих поворотів радіусом до 150 м.

Ремонтували і дорогу до найвідомішої української фортеці в Кам’янці-Подільському.

"Торік відремонтували 55 км автодороги Н-03 в напрямку від Хмельницького до Кам'янця-Подільського. Цього року – ще 30 км. У 2022 році повністю буде завершено ремонт дороги Н-03 (залишилось близько 15 км). У поточному році розпочали відновлення дороги Т-23-17 Кам’янець-Подільський — Стара Ушиця, яка веде до Бакоти. У 2022 році плануємо повністю відновити зазначений маршрут", - повідомляє Укравтодор.

У відомстві зазначають, що завдяки якісним дорогам все більше українців подорожують всередині країни.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що за 2 роки реалізації програми "Велике будівництво" оновлено понад 40% мережі основних доріг країни.