Прокуратура закрила три справи проти Порошенка / фото УНІАН

У трьох кримінальних провадженнях, які було відкрито за заявами заступника керівника Адміністрації президента Віктора Януковича Андрія Портнова і в яких фігурує екс-президент Петро Порошенко, не було знайдено складу злочину і прокуратура їх закрила.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомила генеральний прокурор Ірина Венедіктова.

"На минулому тижні закрито ще три провадження стосовно призначення прем'єр-міністра за відсутності коаліції, втручання в діяльність Окружного адміністративного суду Києва та призначення членів Вищої ради правосуддя. Ці провадження були закриті за відсутністю складу злочину. Вони внесені в ЄРДР за заявами Андрія Портнова", - сказала генпрокурор.

Відео дня

Водночас вона зазначила, що відомості щодо справи про призначення Сергія Семочка на посаду першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки були внесені до ЄРДР за заявою чинного голови СЗР Валерія Кондратюка.

Читайте такожВенедиктова на прикладі ВР пояснила, в чому полягає склад злочину Порошенка у справі Семочка

"На минулому тижні по заяві голови СЗР було відкрито справу і внесено відомості в ЄРДР. І генеральний прокурор Венедиктова повідомила народному депутату про вчинення злочину (Порошенку - УНІАН)", - сказала вона.

"У цьому вся різниця - коли заяву про злочин робить голова СЗР, ви розумієте, що судова і слідча перспектива була зовсім інша", - підкреслила генпрокурор.

Як повідомляв УНІАН, Порошенко підозрюється в наданні завідомо незаконного наказу, який спонукав голову Служби зовнішньої розвідки Єгора Божка до перевищення службових повноважень. Справа стосується призначення Сергія Семочка на посаду першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки.

Сторона обвинувачення звернулась до суду з клопотанням обрати Порошенку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави у 10 млн грн.

Сьогодні, 18 червня, прокуратура змінила клопотання про запобіжний захід для Порошенка з арешту на особисте зобов'язання.