Арсен Аваков прокоментував санкції проти телеканалів Медведчука / фото УНІАН

Міністр внутрішніх справ заявляє, що телеканали, проти яких рішенням Ради національної безпеки і оборони запроваджено санкції, системно займалися "брутальною антиукраїнською пропагандою".

Про це йдеться у його заяві стосовно указу президента України про введення у дію рішення РНБО про застосування санкцій.

Аваков зазначив, що вже сім років йде війна, яка вже забрала життя десятків тисяч українців.

Відео дня

Читайте такожУ ЄС підтримали рішення Зеленського заблокувати канали Медведчука – посол

"Ця війна йде на всіх фронтах: на суходолі, на морі, у повітрі та в інформаційному просторі", - уточнив Аваков.

На його переконання, рішення про припинення роботи деяких телеканалів, "які системно займалися брутальною антиукраїнською пропагандою є вкрай важливе для безпеки країни". Він наголосив, що матеріали, надані Службою безпеки України, які лягли в основу рішення РНБО, "є цілком достатніми та вичерпними".

"Не треба плутати поняття "свобода слова" з антиукраїнською діяльністю за гроші держави-агресора. Війна - час непростих рішень. Потрібні рішучі кроки для відстоювання інтересів держави та захисту людей не лише від куль та снарядів, але й від пропагандистської отрути за гроші агресора", - заявив Аваков.

Він вважає рішення про запровадження санкцій "проявом дійсно державницької позиції".

Аваков запевнив, що МВС як орган влади, який у тому числі відповідає за внутрішню безпеку держави, "буде чітко і в межах закону виконувати рішення РНБО, указ президента України та захищати інтереси громадян України".

Читайте такожВ РНБО допускають запровадження санкцій проти інших телеканалів

Заборона телеканалів Медведчука: що відомо

Телеканали Тараса Козака: що відомо

  • 12 жовтня 2018 року Козак заявив про купівлю телеканалу NewsOne (ТОВ "Новини 24 години") з оцінкою 41-42 мільйони гривень.
  • У грудні 2018 року Козак відзвітував про купівлю дев'яти компаній групи 112 Україна, оцінивши їхню вартість на дату придбання в 72,87 мільйона гривень.
  • У 2019 році Тарас Козак став новим і одноосібним власником телевізійних мовників телеканалу Zik.
  • 4 жовтня 2018 року Верховна Рада підтримала звернення до РНБО щодо введення санкцій проти компаній, які входять в структуру власності телеканалів 112 Україна і NewsOne.