Тупицький у 2018 році став власником земельної ділянки в Кореїзі \ Фото УНІАН

Голова Конституційного суду України Олександр Тупицький не вбачає нічого дивного у тому, що у 2018 році став власником земельної ділянки у селищі Кореїз в окупованому Криму, оформивши договір купівлі-продажу за російським законодавством.

Читайте такожГолова КСУ пояснив, чому не задекларував землю в Криму: не знав, як це зробитиЯк передає кореспондент УНІАН, про це він заявив на брифінгу в Києві.

На запитання журналіста, чи не вбачає він нічого дивного у тому, що голова КСУ має у своїй власності землю в Криму, оформлену за окупаційним законодавством, Тупицький відповів: “Ні, не вбачаю!”.

Відео дня

Коли ж журналісти почали наголошувати, що Тупицький діяв за російським окупаційним законодавством під час оформлення договору купівлі-продажу, він запитав: “А що мені потрібно було робити?”.

Представники ЗМІ намагалися поставити голові КСУ ще кілька запитань щодо його земельної ділянки, однак він вийшов із зали, де відбувався брифінг.

Раніше на брифінгу Тупицький заявив, що не задекларував ділянку в окупованому Криму через те, що не знав, яким чином це зробити.

Він запевнив, що його “єдина провина” полягає у тому, що він не звернувся до НАЗК, щоб цей орган роз’яснив йому, як це питання вирішити.

Як відомо, 28 жовтня у програмі “Схеми” було повідомлено, що Тупицький у 2018 році став власником земельної ділянки в Кореїзі, оформивши договір купівлі-продажу за російським законодавством, але не відобразив інформацію про це у своїй декларації про майно та доходи.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що директор НАБУ Артем Ситник також приховав факт продажу дружиною у 2017 р. земельної ділянки в окупованому Севастополі за 900 000 російських рублів відповідно до законодавства країни-окупанта, зі сплатою мита в її бюджет, і не вказав це в декларації.