Глава КСУ полетів у "теплі краї", повідомили очевидці / фото REUTERS

Голова Конституційного суду Олександр Тупицький полетів з Києва до Дубаї рейсом PQ 481.

Про це повідомив екс-нардеп Сергій Лещенко у своєму телеграм-каналі з посиланням на очевидців. 

false

"Як повідомляють пасажири рейсу Київ-Дубаї PQ 481, разом з ними в спекотних Еміратах 6 січня приземлився голова Конституційного суду Олександр Тупицький, якого з посади судді відсторонив президент Зеленський, але сам Тупицький відмовився визнавати це рішення", - написав Лещенко. 

Читайте такожБез юридичних наслідків: суддя КСУ розкрив деталі зборів щодо відсторонення ТупицькогоВідсторонення Тупицького: що відомо

  • 28 грудня глава КС Тупицький не з'явився на виклик в офіс генпрокурора, повідомлення про підозру в підкупі свідка і в завідомо неправдивих свідченнях свідка йому надіслали поштою.
  • 29 грудня 2020 року президент Володимир Зеленський підписав указ про відсторонення Тупицького з посади судді КС терміном на 2 місяці. Після цього в КС заявили, що призначать спеціальне пленарне засідання з приводу відсторонення Тупицького.
  • 30 грудня правовий департамент Секретаріату КС оприлюднив коментар, в якому заявляється про незаконність і неконституційність Указу президента про відсторонення Тупицького. Своєю чергою в офісі президента заявили, що будь-які "заяви", розміщені на сайті Конституційного Суду і щодо яких суд не приймав рішень, є юридично нікчемними.
  • 5 січня 2021 року судді КСУ провели збори, за підсумками яких зробили заяву, в якій висловили заклопотаність ситуацією у зв'язку з виданням президентом указу "про відсторонення від посади судді Конституційного Суду України".