Чавушоглу заявив про підтримку територіальної цілісності України \ фото REUTERS

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу відповів на критику турецько-українських відносин з боку свого російського колеги Сергія Лаврова.

Зокрема, йдеться про постачання Україні турецьких ударних безпілотників Bayraktar.

"Ніхто не повинен ображатися на наш продаж дронів Україні. Це торгівля. Угода з Україною була укладена багато років тому", - підкреслив очільник турецького дипвідомства. 

Чавушоглу нагадав про те, що Росія, зі свого боку, "постачає ракети до Сирії та інших країн", що турецька сторона "жодного дня не ставила під сумнів", передає ntv.com.tr.

Читайте такожУ Туреччині назвали справою принципу підтримку територіальної цілісності УкраїниВін також підтвердив позицію Туреччини щодо тимчасової окупації Криму, зокрема щодо підтримки територіальної цілісності і суверенітету України в межах її міжнародно визнаних кордонів. "Наша позиція по Криму відома. Ми також говоримо про це росіянам. Ми говоримо про те, що її вирішення - в політичній площині", - додав Чавушоглу.

Раніше міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров закликав Туреччину та інші країни "утриматися від кроків, що підживлюють мілітаристські настрої української влади".

Вас також можуть зацікавити новини