Мінінфраструктури направило офіційне звернення до Європейської комісії / фото ua.depositphotos.com

Міністерство інфраструктури України направили офіційне звернення до Європейської комісії, де закликає ЄС повністю заблокувати транспортне сполучення з РФ.

Про це повідомило Мінінфраструктури у Telegram.

"Міністерство інфраструктури України направили офіційне звернення до Європейської комісії з пропозиціями посилити економічний тиск на російську федерацію та Республіку Білорусь", – йдеться в повідомленні.

Відео дня

Зазначається, що не зважаючи на вже запроваджені обмежувальні заходи, російський бізнес знаходить обхідні шляхи та продовжує здійснювати операції в інших країнах.

Які пропозиції висунуло Мінінфраструктури

  • повністю заблокувати наземне та морське транспортне сполучення з Росією та Білорусією;
  • заблокувати можливість перевезення вантажів і людей до Росії та Білорусі через територію Європейського Союзу і через його кордони;
  • заборонити надання митних послуг щодо товарів, що доставляються до Російської Федерації та Республіки Білорусь.

Вказані заходи необхідні для зупинки постачання до країни-агресора товарів, що можуть використовуватися для військових потреб.

В Міністерстві також додали, що раніше представники Міністерства закликали ЄС закрити усі порти для російських та пов’язаних з нею компаній, а також закрити доступ до автомобільної мережі для російських і білоруських перевізників.

Вас також можуть зацікавити новини: