Донецька і Луганська області зазнали катастрофічних руйнувань внаслідок збройної агресії з боку РФ / фото - УНІАН

Сьогодні, 18 серпня, на своєму засіданні Кабінет міністрів України схвалив Стратегію економічного розвитку Донецької та Луганської областей на період до 2030 року.

Про це повідомляє прес-служба уряду.

Як зазначив віце-прем‘єр-міністр України - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков, до розробки Стратегії були залучені усі зацікавлені сторони – громади, бізнес, органи місцевої влади та самоврядування, наукові установи, а також міжнародні партнери.

Відео дня

"Ми провели обговорення безпосередньо на Донеччині і Луганщині за участю усіх громад, що перебувають на лінії дотику. Вийшло близько 350 сторінок тексту і розрахунків", - сказав Резніков.

Він зазначив, що Донецька і Луганська області зазнали катастрофічних руйнувань внаслідок збройної агресії з боку РФ, зокрема втрачено економічні ланцюги, порушено логістику, виникли нові загрози.

"Ситуацію можна виправити лише комплексними екстраординарними заходами. Моделюючи ці заходи, ми спиралися на очікування суспільства та бізнесу. І сприймати території вздовж лінії дотику варто як території нового розвитку і нових можливостей, а не як території кризи", - наголосив Резніков.

Читайте такожРада збереться на засідання напередодні Дня незалежностіЗа його словами, у якості головних очікувань українські та іноземні бізнесмени вказували прозорість, передбачуваність та впевненість, верховенство права і правосуддя.

Відтак, для залучення інвесторів пропонується застосувати модель території пріоритетного розвитку, що передбачатиме податкові, регуляторні, фінансові стимули, у тому числі:

  • страхування воєнно-політичних ризиків;
  • розвиток реального сектору економіки, індустріалізацію та інновації;
  • розбудову критичної інфраструктури та логістики;
  • розвиток регіонального ринку праці та налагодження комунікацій.

Що стосується стратегічної інфраструктури, у Кабміні виокремлюють такі проекти: 

  • будівництво залізничної гілки у Луганській області;
  • модернізація та електрифікація залізниці на Маріупольському напрямку; 
  • безпечний доступ до якісної питної води на території двох областей.

Читайте такожДепутатам хочуть обмежити зв’язки з російськими політикамиКрім цього, передбачається будівництво сучасної траси Старобільськ-Краматорськ-Маріуполь, відновлення пасажирських та вантажних авіаперевезень та розвиток мережі доріг на Луганщині.

Раніше УНІАН вже повідомляв, що Кабмін ухвалив новий розрахунок мінімальної зарплати. Завдяки цьому "мінімалка" збільшиться.

Також Вас можуть зацікавити новини: