Меркель розповіла про розбіжності з Путіним / фото REUTERS

Канцлер Німеччини Ангела Меркель, яка незабаром покине цю посаду, зізналася: раніше не уявляла, що президент РФ Володимир Путін окупує Крим і влаштує війну на Донбасі.

Про це йдеться в інтерв'ю Меркель Suddeutsche Zeitung, яке цитує ТСН.

Меркель розповіла, що відчула "значні розбіжності" з Путіним ще 10 років тому - під час його виступу в Бундестазі. Зокрема, уточнила вона, це стосується бачення розпаду СРСР. Путін вважає це "сумною подією", Берлін - "радістю закінчення холодної війни, об'єднання Німеччини та європейської єдності".

Відео дня

"Під час вступу на посаду я й уявити собі не могла, що він анексує Крим і що на сході України - практично поруч з Євросоюзом - дійде до таких воєнних зіткнень", - зізналася канцлер ФРН.

Читайте такожПутін сказав Меркель і Макрону, що Україна ухиляється від виконання Мінських угод

Як відомо, Ангела Меркель після 16 років на чолі уряду вирішила не висувати свою кандидатуру на минулих парламентських виборах. Незабаром вона покине цю посаду, вже відомо, яка в неї буде пенсія.

Раніше колишній очільник МЗС Павло Клімкін розповідав, як Меркель відмовлялася вірити в російську агресію проти України. Під час візиту до Києва в 2014 році вона заявляла, що завжди вірила Путіну.

Крім того, третій президент Віктор Ющенко заявляв, що Меркель свого часу завадила руху України до НАТО.