Росіянин заявив, що хотів розповісти на саміті про нібито диверсії української влади / УНІАН, Євгеній Кравс

Підконтрольні Кремлю представники окупованого РФ Криму намагалися зареєструватися на саміт "Кримської платформи", але їм відмовили.

Про це керівник робочої групи з міжнародно-правових питань при постійному представництві окупантів Криму Олександр Молохов заявив у коментарі РИА Новости.

"Організатори "Кримської платформи" вирішили не помічати мою заявку на участь у їхньому заході у ролі спікера, що варто розцінювати як відмову", – відповів Молохов.

Саміт він назвав "пропагандистським шабашем русофобських відьмаків на березі Дніпра".

Читайте такожСтало відомо, хто очолить делегацію США на Кримській платформіРосіянин заявив, що хотів розповісти на саміті про нібито диверсії української влади, блокаду постачання води та обуритися санкціями. А окупацію українського півострова назвав "міфом української пропаганди".

Кримська платформа - що про неї відомо

Ініціатива "Кримська платформа" працюватиме на кількох рівнях. Перший, найвищий, - політичний, до нього приєднаються глави іноземних держав та урядів. Другий - рівень керівників зовнішньополітичних відомств і міністрів оборони, третій - міжпарламентський, четвертий - рівень неурядових експертів. Передбачається створення експертної мережі для посилення ефективності дій держави, а також для залучення додаткових інтелектуальних ресурсів до роботи платформи.

Інавгураційний саміт Кримської платформи відбудеться у Києві 23 серпня. В Україну приїдуть представники від усіх провідних держав-партнерів України у Європі та Північній Америці, а також держав з-поза меж трансатлантичного регіону.

Цей саміт передбачає проведення основного засідання та чотирьох тематичних панелей: про невизнання спроби анексії Криму, про мілітаризацію Азово-Чорноморського регіону, про шляхи реінтеграції Криму через права людини та сталий розвиток, про відновлення прав кримськотатарського народу.

Участь у саміті Кримської платформи підтвердили вже 40 країн та міжнародних організацій.