В українській делегації вважають, що потрібна нова "нормандська" зустріч / фото REUTERS

Спікер української делегації в Тристоронній контактній групі щодо Донбасу Олексій Арестович вважає, що президента Росії Володимира Путіна "підводить його власна вертикаль", представники якої нібито не хочуть виконувати його вказівки щодо імплементації домовленостей, досягнутих у Парижі 9-10 грудня 2019 року.

Читайте такожВ ТКГ розповіли про "шалений тиск" на РФ з боку Франції та Німеччини

Як заявив Арестович в ефірі телеканалу "Україна 24", саме тому українська сторона наполягає на новій зустрічі президента України Володимира Зеленського із Путіним.

Відео дня

"Треба зрозуміти, чому наша сторона просить і російську сторону, і посередників забезпечити нову зустріч на найвищому рівні у "нормандському форматі" до 24 грудня. Тому що, по-перше, є нагальні питання як обмін полоненими. А по-друге, Путін має сказати, як ми будуємо міст – вздовж чи впоперек. Тому що ніхто не знає, яка політична воля керівництва Росії, що вони намагаються робити далі. І міжнародні партнери, і ми хочемо зрозуміти", - заявив він.

За словами радника української делегації в ТКГ, в Росії "вирішення і стратегічних, і тактичних питань цілком залежить від волі однієї людини і близького кола, яке на неї впливає".

"Потрібна зустріч. У мене повне враження особисте, що його підводить його власна вертикаль – і вони не виконують те, що він їм наказав, поставивши свій підпис під паризькими угодами", - наголосив Арестович.

Український план дій щодо Донбасу