Медведчук зустрівся з Путіним / REUTERS

Президент Володимир Зеленський натякнув, що в Україні не буде російської вакцини від коронавірусу, яку активно рекламує президент РФ Володимир Путін.

Про це Зеленський написав у соцмережах, підбиваючи підсумки саміту "Україна-ЄС".

"До речі, саме Євросоюз підтвердив, що допоможе Україні отримати справжню вакцину, коли вона з'явиться й не викликатиме сумнівів у вчених. Тому не раджу дуже вірити в передвиборчі "ініціативи" окремих циніків, які вже вакцинувалися неперевіреними засобами", - зазначив глава держави.

Відео дня

Читайте такожМедведчук приїхав на зустріч до Путіна

Ймовірно, таким чином Зеленський прокоментував нещодавні дії та заяви нардепа від ОПЗЖ, кума Путіна Віктора Медведчука. Днями під час візиту до Москви Медведчук розповів Путіну, що в окупованому Криму зробив щеплення від коронавірусу російською вакциною і запропонував почати поставляти цей препарат в Україну. Путін заявив, що готовий працювати з Україною в питанні поставок російської вакцини від коронавірусу, але чекає офіційного запиту від Києва.

Російська вакцина проти коронавірусу

  • 11 серпня Путін заявив, що Росія першою у світі зареєструвала вакцину від коронавірусу. Путін також стверджував, одна з його дочок зробила собі таке щеплення.
  • За даними ВООЗ, зараз у світі проводиться близько 700 випробувань вакцини від COVID-19, з них 22 проходять клінічні випробування у Великій Британії, Китаї, США, Німеччині, Південній Кореї, Японії та Канаді.
  • Всесвітня організація охорони здоров'я не включила зареєстровану Росією вакцину від коронавірусу до переліку тих, які перебувають на завершальному етапі випробувань.
  • В українському МОЗ зазначили, що поки не можна сказати, чи буде російська вакцина від COVID-19 ефективною, безпечною і придатною для масового використання, адже РФ не провела третьої фази клінічних випробувань, вкрай важливої для обґрунтування застосування препарату на людях.