Медведчук та його дружина зробили щеплення від коронавірусу російською вакциною / фото krymr.com

Голова політради партії «Опозиційна платформа - За життя» Віктор Медведчук повідомив президенту РФ Володимиру Путіну, що в окупованому Криму зробив щеплення від коронавірусу російською вакциною і запропонував почати поставляти цей препарат в Україну.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це Медведчук сказав на зустрічі з Путіним у Москві.

«Хочу сказати, Володимире Володимировичу, про те, що я цю вакцину перевірив на собі. Відпочиваючи в Криму в серпні, вакцинувалися я, дружина Оксана, наш син Богдан. Дуже добре її переніс і вважаю, що це найефективніший засіб на сьогоднішній день у боротьбі з коронавірусом», - сказав Медведчук.

Відео дня

Путін поцікавився, чи підвищувалася у Медведчука температура після вакцинації. Медведчук відповів негативно.

«Ні, не було температури, жодних ускладнень. Ні у мене, ні у членів сім'ї нічого не було. Дуже легко перенесли. Тобто фактично для фізичного стану просто непомітно», - сказав він.

Путін повідомив, що в Росії цю тему обговорюють постійно, тому що після щеплення і температура може підвищитися, і ломота в тілі може бути.

«У моєму оточенні вже дуже багато і близьких мені людей, близьких родичів моїх вакцинувалися, і співробітники, хто навколо мене працює. Йдеться про десятки людей. Десь осіб 50. Десь 7-8 осіб - у них температура підвищувалася, незначно, але підвищувалася. Але потім з'являються титри, надійний захист», - сказав він.

Читайте такожМедведчук прилетів у Москву до глави Держдуми і звинуватив Україну в "тупиковості" переговорів по Донбасу

Путін заявив, що готовий працювати з Україною в питанні поставок російської вакцини від коронавірусу.

«Якщо ми з Білорусією почали цю роботу, то можемо так само працювати і з Україною. Треба з фахівцями з України зайнятися реалізацією цього плану. Потрібно, щоб офіційна влада України відповідним чином сформулювала свої запити, свої потреби. Ми до цієї роботи готові, незважаючи на жодні політичні складнощі. Все-таки це питання чисто гуманітарного характеру, питання охорони здоров'я, питання турботи про людей, які нам небайдужі, безумовно, як в Росії, так і в Україні», - сказав він.

Путін також додав, що все керівництво Міністерства оборони РФ і спецслужб зробило щеплення від коронавірусу.

Читайте такожМедведчук їздив до окупованого Криму у супроводі трьох українських поліцейських - ЗМІ

Російська вакцина проти коронавірусу

  • 11 серпня Путін заявив, що Росія першою у світі зареєструвала вакцину від коронавірусу. Путін також стверджував, одна з його дочок зробила собі таке щеплення.
  • За даними ВООЗ, зараз у світі проводиться близько 700 випробувань вакцини від COVID-19, з них 22 проходять клінічні випробування у Великій Британії, Китаї, США, Німеччині, Південній Кореї, Японії та Канаді.
  • Всесвітня організація охорони здоров'я не включила зареєстровану Росією вакцину від коронавірусу до переліку тих, які перебувають на завершальному етапі випробувань.
  • В українському МОЗ зазначили, що поки не можна сказати, чи буде російська вакцина від COVID-19 ефективною, безпечною і придатною для масового використання, адже РФ не провела третьої фази клінічних випробувань, вкрай важливої для обґрунтування застосування препарату на людях.