Павла Шеремета вбили чотири роки тому / фото УНІАН

Справа про вбивство журналіста Павла Шеремета - одна з найскладніших в історії України, тому що вона готувалася дуже ретельно. Головна мета розслідування цієї справи - встановити всіх причетних, аж до замовників.

Про це розповів заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, пише "РБК-Україна".

Він розповів, що вбивство журналіста було добре продумано: всі були без телефонів, обличчя ховали, бо була проведена розвідка маршруту, ходили пішки, шляхи відходу були продумані так, що ця пара вийшла і пішла в нікуди, не сіла в машину або метро.

Відео дня

Читайте такожЗеленський розповів, чи пропонував Йому піти у відставку

"Під час розслідування справи Шеремета вивчалася маса версій, відстежувалися люди, за ними стежили, перевіряли їх ходи і т.д", - додав він.

За його словами, справа Шеремета - це не справа Авакова, це справа, в якій є група поліції, близько 15 осіб.

"Завдання поліції - знайти винних, завдання прокуратури - не допустити переслідування невинних", - сказав Геращенко.

Довідка УНІАН. Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року в результаті вибуху автомобіля.

12 грудня 2019 року в Нацполіції заявили, що в причетності до вбивства журналіста підозрюють п'ятьох осіб: музиканта, ветерана АТО Андрія Антоненка, лікаря Кузьменко (псевдонім "Лисиця"), військову медсестру Яну Дугарь. Також у справі фігурують подружжя-добровольці Інна ("Пума") і Владислав ("Буча") Грищенко, які проходить підозрюваними у справі про замах на вбивство бізнесмена в Косові Івано-Франківської області.

Читайте такожЗеленський чекає на реальні результати розслідування вбивств Шеремета і Гандзюк

Правоохоронці стверджують, що метою вбивства Шеремета була дестабілізація суспільно-політичної ситуації в Україні.

Підозри вручили Антоненку, якого слідство вважає організатором вбивства, Кузьменко, яка, на думку слідства, закладала вибухівку під авто журналіста, і Дугарь, яка напередодні вбивства нібито фотографувала камери спостереження на місці злочину.

Суд обрав Антоненку і Кузьменко запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, Дугарь - запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.

21 травня Антоненко, Кузьменко і Дугарь додали ще дві підозри, а також змінили зміст попередньої.