Що відомо про порядок нового засідання РНБО / Фото Офіс президента

На завтрашньому засіданні РНБО можуть обговорювати до десяти питань.

Читайте такожВ Офісі президента не виключають можливості проведення завтра засідання РНБО

Як повідомляє ZN.UA, питання можуть стосуватися широкого спектру тем: від затвердження плану вакцинації на нинішній і наступний рік - до введення санкцій щодо лідерів контрабандного "бізнесу" в Україні.

Відео дня

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація, що Рада національної безпеки і оборони України проведе нове засідання 2 квітня.

Засідання має відбутися в п'ятницю в другій половині дня.

Точний час і порядок денний, за даними джерел, ще визначаються.

Останні засідання РНБО: що було раніше

  • За словами секретаря РНБО Олексія Данилова, засідання Ради збирають раз або два рази на місяць, за планом - у п'ятницю, коли є потреба обговорити важливі актуальні питання.
  • В минулі рази РНБО збирався 11 і 19 березня. Зокрема, за результатами першого засідання Рада доручила перевірити 236 народних депутатів, які 27 квітня 2010 року голосували за продовження перебування російського флоту в Севастополі на 25 років, а також вирішила повернути в державну власність "Мотор Січ".
  • 19 березня РНБО серед іншого ввела санкції проти екс-президента Віктора Януковича, колишнього прем'єра Миколи Азарова та інших чиновників, а також прийняла рішення провести аудит всіх дозволів, які були видані на розробку надр в країні за період з 1994 року.
  • Наступної п'ятниці, 26 березня, Рада національної безпеки і оборони не засідала. Однак Данилов повідомляв, що РНБО має намір провести засідання, присвячене локдауну у зв'язку з погіршенням ситуації з пандемією COVID-19 в Україні.