Антоніу Гутерреш сьогодні зустрівся з Володимиром Зеленським / фото president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський та генеральний секретар Організації Об'єднаних Націй Антоніу Гутерреш обговорили можливості розблокування "Азовсталі" у Маріуполі та порятунку людей, які там знаходяться.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Зеленський сказав під час спільного з Гутеррешем брифінгу.

"Я вважаю, що ті чи інші лідери, статусні лідери - люди, які вирішують у світі багато важливих речей, особливо щодо захисту прав, свобод, захисту життя людей, повинні бути в Україні. І я вдячний генеральному секретарю, що він сьогодні тут. Я вдячний йому за те, що головне питання, про яке ми сьогодні говорили – це порушення прав, свобод в Україні Російською Федерацією, і найголовніше - що сьогодні ми можемо зробити, що ООН може зробити для того, щоб дійсно розблокувати "Азовсталь", для того, щоб зберегти життя людям. Ми сьогодні приділили цьому питанню багато часу", - зазначив Зеленський.

Відео дня

Він висловив надію, що за допомогою генерального секретаря ООН вдасться отримати бажаний результат – "отримати назад живих людей" із "Азовсталі".

Гутерреш не коментував питання, пояснивши, що не хоче створити "перешкоди для цього порятунку".

"Я можу лише сказати, що ми робимо все можливе і все від нас залежне, щоб це відбулося. Я не буду будь-які коментарі зараз давати, щоб не підривати цю можливість і не знищувати її", - наголосив він.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 28 квітня, на брифінгу Зеленський наголосив, що попри слова президента Росії Володимира Путіна про нібито припинення військових дій в Маріуполі, територія "Азовсталі" продовжує зазнавати варварських бомбардувань російської армії.

Президент підкреслив, що Україна готова до невідкладних переговорів для евакуації людей: "Україна готова до невідкладних переговорів для евакуації людей з "Азовсталі" та до миттєвого втілення досягнутих домовленостей. Очікуємо також людського ставлення до цих людей від Російської Федерації. Розраховуємо, що ця частина місії пана генерального секретаря буде результативною. Готові усіляко цьому сприяти".

Вас також можуть зацікавити новини: