Зеленський та Вірастюк обговорили вакцинацію на Івано-Франківщині / фото president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський провів нараду щодо ситуації з вакцинацією проти COVID-19 на Івано-Франківщині.

Про це повідомляється на сайті Офісу президента.

В нараді взяв участь кандидат у парламент від "Слуги народу" Василь Вірастюк. На зустрічі також були присутні голова ОДА Андрій Бойчук та голова Надвірнянської об’єднаної територіальної громади Зіновій Андрійович.

Відео дня

Зокрема президент хотів почути інформацію про ситуацію з вакцинацією в регіоні.

Повідомляється, що Вірастюк пояснив спалах заражень коронавірусом в області "високою активністю місцевого населення на свята та значною кількістю туристів". Окрім цього, кандидат у нардепи підняв питання щодо компенсації збитків малому та мікробізнесу через карантин.

Читайте такожЗвіробій знялася з виборів до Ради на користь кандидата від іншої партії

Проміжні вибори у 87-му окрузі: що відомо

17 листопада 2020 року Верховна Рада достроково припинила повноваження народного депутата Зиновія Андрійовича. Він входив до фракції "Слуга народу", обирався до парламенту у виборчому окрузі №87 Івано-Франківської області.

На місцевих виборах, які відбулися 25 жовтня 2020 року, Андрійович був обраний на посаду Надвірнянського міського голови Івано-Франківської області.

11 лютого з’їзд партії "СН" висунув Вірастюка кандидатом у народні депутати в окрузі №87, а 23 лютого ЦВК офіційно зареєструвала Василя Вірастюка від партії "Слуга народу" кандидатом у народні депутати.

Вибори в окрузі відбудуться 28 березня. У цьому окрузі від партії "За майбутнє" балотуватиметься Олександр Шевченко, від партії "Свобода" – екс-заступник голови Верховної Ради Руслан Кошулинський.