Президент України та генсек НАТО провели сьогодні перемовини в Києві / фото t.me/V_Zelenskiy_official

Президент України Володимир Зеленський наголосив, що наразі Україна та країни-члени НАТО - де-факто вже союзники. На спільному із генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом брифінгу президент наголосив, що членство України в Альянсі - це лише питання часу, передає кореспондент УНІАН.

"Сьогодні відбулася розмова вже де-факто союзників. І це питання часу - коли Україна стане членом Альянсу. Ми робимо усе, щоб наблизити цей час", - наголосив він.

За словами Зеленського, зараз Україна вже захищає кордони НАТО. 

Відео дня

Президент України та генсек НАТО під час сьогоднішніх перемовин обговорили захист від російського терору, тиск на Росію та посилення українського повітряного щита.

Окремо вони обговорили ситуацію з очікуваними атаками Росії на інфраструктуру України та у зв’язку з цим - можливість постачання додаткових систем ППО державами-членами НАТО.

"Генеральний секретар погодився докласти своїх зусиль для допомоги та підтримки нас у цьому питанні, для мобілізації країн-членів Альянсу з цією метою. Нам потрібно разом пройти цю зиму, захистити нашу енергетичну інфраструктуру та життя людей", - підкреслив глава держави.

Зеленський також додав, що наразі Україна та НАТО працюють над адаптованою Національною програмою, яка визначатиме практичні кроки для досягнення Україною відповідності принципам та стандартам Альянсу.

Україна і НАТО - новини

Як повідомляв УНІАН, раніше генсек НАТО Єнс Столтенберг відзначив успіхи українських військових на фронті. Він наголосив, що Києву терміново потрібні подальші поставки засобів ППО, включаючи боєприпаси, запасні частини і технічне обслуговування вже наявних в українських військових систем.

Після липневого саміту Альянсу президент Володимир Зеленський заявив, що вдалося прибрати будь-які сумніви та двозначності щодо перспективи членства України в НАТО, і наша країна стане членом цієї організації.

Вас також можуть зацікавити новини: