Президент України заявив, що напередодні зими важливо не втратити ініціативу на полі бою / колаж УНІАН, фото US Army, фото скріншот

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна зіткнулася з "викликом" на полі бою через дефіцит ППО, а також нестачу інших видів зброї та амуніції.

Про це гарант держави згадав в інтерв'ю Sky TG24, перерахувавши основні складнощі, які є відчутними Україні у війні з Росією. 

"Складність в тому, що поля заміновані. Складність в тому, що є дефіцит зброї та амуніції, особливо великий дефіцит ППО", - зазначив Зеленський. 

При цьому український лідер підкреслив, що Збройні Сили України утримують ініціативу в боях, але важливо не втратити цю перевагу до початку зими 2023 року і пройти холодний сезон "гідно". 

Зеленський зазначив, що зима може стати черговим випробуванням не тільки для наших військових, а й для цивільних осіб. "Простих людей, які працюють", - вказав він. 

Зеленський нагадав партнерам про важливість передачі ППО Україні

У серпні на День Незалежності України президент Зеленський звернувся до країн-партнерів із закликом надати ЗСУ більше сучасних систем ППО. Український лідер підкреслював, що вони необхідні для захисту нашого неба, як і ракети, з якими у ЗСУ спостерігається дефіцит. 

"Потрібні додаткові ракети для несучасного, але все ж дієвого радянського обладнання", - вказував Зеленський. 

Він повідомив, що Україна намагається організувати власне виробництво ППО, оскільки інших варіантів у держави поки що немає. 

Вас також можуть зацікавити новини: