Зеленський зробив заяву щодо очікувань від літнього саміту НАТО / фото УНІАН, Андрій Кримський

Президент Володимир Зеленський вважає, що не буде сенсу Україні брати участь у саміті НАТО у Вільнюсі, якщо за його підсумками у держави не буде  конкретних сигналів щодо термінів вступу.

Таку заяву він зробив в інтерв’ю The Wall Street Journal (WSJ). Зеленський зазначив, що розуміє неможливість приєднання, поки є війна, але принципово важливо почути, що Україна вступить до Альянсу після її закінчення. 

"Деякі країни НАТО так бояться РФ, що не готові бачити Україну у блоці. Якщо нас не бачать і не дадуть сигнал у Вільнюсі, то Україні нема чого робити на цьому саміті", – заявив Зеленський.

Відео дня

"... Скажіть, скільки життів коштує одна фраза на вільнюському саміті: Україна буде в НАТО після цієї війни", після того, як буде безпечно?" – сказав глава держави.

Зеленський поділився, що не знає, чи отримає Україна сигнал, який хоче. 

Вступ України в НАТО

Восени 2022 року українська влада подала заявку на вступ до НАТО. Після цього в країни-члени Альянсу дійшли згоди щодо приєднання України, але зауважили, що це уде після закінчення війни.

А 2 червня глава Міноборони Британії Бен Воллес заявив, що Україна не зможе приєднатися до НАТО найближчим часом. Як вказав міністр, НАТО не повинне давати надмірні обіцянки Україні.

Вас також можуть зацікавити новини: