Раніше Зеленський заявляв, що в Україні нібито готують держпереворот / фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський каже, що суспільство не підтримує дестабілізаційні кроки деяких угруповань.

В інтерв'ю телеканалу 1+1, відповідаючи на запитання щодо можливого перевороту, який, за його словами, планувався на 1-2 грудня за можливої участі бізнесмена Ріната Ахметова, зазначив:

"Я не готовий про це говорити".

Відео дня

При цьому він додав, що "про такі речі не можна говорити". Втім, далі Зеленський все-таки зазначив: "Я думаю, що у людей глобально плани не змінилися. Я думаю деякі люди отримали комунікацію з боку і наших стратегічних партнерів. Окремі мали діалоги, отримали певні сигнали. Я думаю, що трішечки змінили свої плани".

Читайте такожЗеленський не виключає можливості проведення референдуму щодо Донбасу

Зеленський зазначив, що дуже радий, що суспільство не підтримує такі "дестабілізаційні кроки деяких угруповань".

"І дуже щасливий, що ті угруповання побачили, що суспільство не підтримує їх", - додав президент.

При цьому зазначив, що "ми слідкуємо за ситуацією дуже ретельно".

"Держпереворот" в Україні - що відомо

26 листопада на прес-марафоні "30 питань президенту України" Володимир Зеленський заявив про наявну інформацію щодо обговорення між певними представниками України та Росії можливої участі бізнесмена Ріната Ахметова в здійсненні державного перевороту в Україні. За словами президента, держпереворот планують на 1-2 грудня.

Американський президент Джо Байден висловив занепокоєння у зв'язку із заявою президента України Володимира Зеленського про підготовку в країні держперевороту.

Служба безпеки України розслідує провадження за фактом підготовки окремими громадянами України та РФ дій з метою захоплення державної влади.

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія не виключає, що згодом ситуація з держпереворотом стане предметом закритого засідання Комітету безпеки Верховної Ради України.