Володимир Зеленський / фото president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський вчергове заявив, що готовий до особистої зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним, та пояснив, чому вона настільки важлива.

Про це він сказав 23 квітня під час прес-конференції у Києві на станції метро.

 "Я не боюся зустрічі з президентом [Путіним]. Боятися я просто не маю права, бо наш народ показав, що нічого не боїться, голими руками зупиняв танки. Як і ВСУ, нацгвардійці. Люди бояться за своїх дітей, так. І тому нормальний лідер не повинен боятися, коли мова йде про нашу державу і незалежність", - зазначив Зеленський…

"Я наполягав з самого початку на перемовинах з лідером РФ. Тому що вважаю, що будь-які формати щодо зустрічі через посередників з Росією або передача інформації лідеру РФ через дружні країни не дадуть бажаного результату. Я вважаю, що цю війну може зупинити той, хто її розпочав", - сказав Зеленський.

"Я хочу зупинити війну і її закінчити. Є дипломатичний шлях і військовий. Будь-яка здорова людина завжди обирає дипломатичний шлях, тому що знає, навіть якщо це складно, це може запобігти втраті тисяч, десятків тисяч, а за такими сусідами сотень, а може і мільйонів жертв. Цього не хочеться", - додав глава держави.

Раніше радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що переговори Президентів України та Росії можуть відбутися після зіткнення на Донбасі, в якому Київ налаштований на перемогу.

До цього глава української переговорної делегації Давид Арахамія заявляв, що російська сторона підтвердила, що драфти документів достатньо напрацьовані, щоб проводити безпосередню консультацію між президентом Володимиром Зеленським і російським диктатором Володимиром Путіним.

Сам Зеленський на початку квітня говорив, що готовий зустрітися з Путіним, але не виключає, що зустріч не відбудеться.

Вас також можуть зацікавити новини: