У жовтні 2019 року Звіробій разом з депутаткою Фединою емоційно відреагували на спілкування Зеленського з військовими, зазначивши, що на передовій «може вибухнути граната» / УНІАН

Слідча суддя Печерського районного суду Києва повернула прокурору клопотання про продовження запобіжного заходу волонтеру Марусі Звіробій (Олені Біленькій), яка є підозрюваною у кримінальному провадженні за фактом погроз на адресу президента.

Про це у Facebook повідомив її адвокат Андрій Писаренко.

Читайте такожСаакашвілі розповів, що робитиме на новій посаді

Відео дня

"Навіть Печерський суд почав про щось здогадуватись. Сьогодні (7 травня - УНІАН) слідча суддя Печерського суду (Галина Матійчук - УНІАН) повернула прокуророві... клопотання про продовження процесуальних обов’язків Марусі Звіробій", - написав він.

За словами адвоката, таким чином, наразі до Звіробій не застосовується жодного запобіжного заходу.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці жовтня 2019 року народний депутат від "Європейської солідарності" Федина і волонтер Маруся Звіробій (Олена Біленька) оприлюднили спільне відеозвернення, відреагувавши на спілкування президента Володимира Зеленського з добровольцями на підвищених тонах у Золотому 26 жовтня. Під час запису відеоблогу Федина та Звіробій, зокрема, висловилися щодо ризиків життю глави держави.

Вони наголошували на неприпустимості такої поведінки президента, звинувачували його у спробі капітуляції перед агресором та припускали, що може статися з Зеленським на передовій.

"Там несподівано може вибухнути граната, а ще там обстріли бувають… Було би найкрасивіше, щоб це все сталося під час московського обстрілу, коли дехто в білій чи голубій сорочечці припреться на передову", - сказала Федина.

6 лютого Марусі Звіробій під час допиту у ДБР вручили повідомлення про підозру у кримінальному провадженні за фактом погроз на адресу президента.

12 лютого повідомлення про підозру вручили Федині.

10 лютого Печерський райсуд Києва застосував до Марусі Звіробій запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання із необхідністю носити електронний браслет.

10 березня суд застосував до Федини запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.