Як приготувати пісні булочки / depositphotos.com

Великий піст 2023 - період, коли православні віруючі обмежують себе в їжі, щоб очистити своє тіло перед світлим святом Великодня. УНІАН пропонує кілька рецептів випічки, яка вийде з першого разу навіть при мінімумі продуктів.

Раніше ми говорили про те, які пісні страви можна приготувати на вечерю.

Пісні булочки з корицею на дріжджах

Для приготування вам знадобляться:

Відео дня
  • цільнозернове борошно - 1 склянка;
  • пшеничне борошно - 3 склянки;
  • тепла вода - 2 склянки;
  • цукор - 3 ст. л;
  • сіль - 0.5 ч. л;
  • дріжджі - 12 гр;
  • рослинна олія - 100 мл;
  • кориця - 3 ст. л;
  • мелений аніс - 1 ч. л;
  • мелений кардамон - 1 ч. л;
  • мед - за смаком.

У теплій воді розчинити цукор, додати дріжджі, залишити на 30 хвилин. Всипати сіль і просіяне борошно, замісити тісто. Влити олію і перемішати тісто. Накрити ємність рушником і прибрати в тепле місце. Коли тісто збільшиться в 2 рази, обмяти його, знову накрити і відставити в сторону. На весь процес має піти близько 2-3 годин.

Прянощі змішати між собою, з тіста сформувати кружечки розміром з лимон, викотити їх в корж. Змастити олією, посипати цукром і прянощами, зробити надріз. З'єднати всі частини кола, а потім вивернути булочку в розріз, який ви зробили до цього. Викласти булочки на деко, змащене олією, накрити рушником і залишити на 20-40 хвилин. Випікати булочки 20 хвилин в духовці, розігрітій до 180-190°С, періодично змащуючи їх медом з водою.

Пісні булочки з родзинками - рецепт

Для приготування вам знадобляться:

  • борошно - 500 гр;
  • дріжджі - 11 гр;
  • рослинне молоко - 200 мл;
  • цукор - 5 ст. л;
  • соняшникова олія - 3 ст. л;
  • ізюм - 150 гр;
  • сіль - щіпка;
  • ванільний цукор - 1 ч. л;
  • куркума - 1 ч. л.

Дріжджі розвести в теплому молоці, додати 2 ст.л цукру і борошна. Перемішати і залишити на 10 хвилин. В окрему ємність просіяти борошно, додати туди ж всі сухі інгредієнти. Влити опару і 2 ст.л рослинної олії. Замісити тісто, накрити його рушником і відставити на 40 хвилин в тепле місце (тісто має збільшитися в два рази).

Змішати родзинки і цукор, додати куркуму. Розкатати тісто в прямокутник, викласти начинку, змастити олією. Згорнути тісто в рулет і нарізати шматочками. Випікайте булочки 15-20 хвилин при 180-190°C.

Пісні булочки з маком

Для приготування вам знадобляться:

  • пшеничне борошно - 560 гр;
  • вода - 350 мл;
  • сіль - 2 ч. л;
  • дріжджі - 3 гр;
  • цукор - 1 ст. л;
  • рослинна олія - 70 мл;
  • мак - 100 гр;
  • цукор - 10 ст. л;
  • лимонний сік - 1 ст. л.

У склянці теплої води розвести дріжджі з цукром, перемішати. Додати 3-4 ст.л борошна і прибрати опару в тепле місце на 5-10 хвилин. Борошно висипати в ємність, зробити всередині поглиблення, влити опару. Додати половину олії, вимісити тісто спочатку віночком, а потім руками. Коли тісто буде однорідним, влити решту олії і знову вимісити. Накрити плівкою або рушником, прибрати на 40 хвилин в тепле місце.

Мак залити теплою водою, залишити на півгодини, щоб він набряк. Злити воду, перекласти в чашу блендера, додати цукор і подрібнити. Влити лимонний сік в начинку. Тісто розкатати в прямокутник, викласти начинку, скрутити тісто в рулет і нарізати шматочками. Залишити на 10 хвилин, а потім відправити в духовку - випікати 20-30 хвилин при 180-190°C.

Вас також можуть зацікавити новини: