Смачне печиво на маргарині - рецепт / фото pexels.com

Приготовлене на маргарині печиво просте, швидке та дуже смачне. Тісто на ньому виходить доволі вдалим і смачним у готових виробах.

Урізноманітнити смак печива можна додавши, наприклад, варення, джем, сухофрукти, горішки або шоколад.

Смачне печиво на маргарині

  • Борошно - 400 мл
  • Маргарин - 120 г
  • Цукор - 100 мл
  • Сода - 1/2 ч.л.
  • Яйце - 1 шт.
  • Ванільний цукор - 1 ч.л.

Збити цукор звичайний і цукор ванільний з яйцем до отримання піни.

Відео дня

Читайте такожП’яна вишня: класичний рецепт улюбленого торта

У мікрохвильовці (або на водяній бані) розтопити маргарин і додати його до яєчної суміші. Далі ввести соду, змішану з просіяним борошном. Замісити тісто, розминаючи його, щоб не було грудочок. Обернути харчовою плівкою й прибрати в холодильник на півгодини.

Тонко розкачати тісто, зробити з нього печиво, за допомогою різних форм. Викласти заготовки на деко, застелене пергаментним папером. Випікати 12 хвилин у розігрітій до 180°С духовці.

Пісочне печиво "Ромашка"

  • Маргарин - 300 г
  • Цукор - 200 г
  • Сіль - за смаком
  • Ванілін - 5 г
  • Курячі яйця - 2 шт.
  • Борошно - 500 г
  • Сода харчова - 5 г
  • Повидло або джем - 100 г

У попередньо розм'якшений маргарин насипати цукор, ванілін і сіль, розтерти з допомогою столової ложки або ручного вінчика.

В отриману масу розбити яйця, продовжувати збивати до того моменту, поки маса не збільшиться в об'ємі й не стане білою.

Як приготувати печиво на маргарині / фото ua.depositphotos.com

У білу пухку масу просіяти борошно з содою. Замісити пастоподібне тісто, наповнити ним кондитерський мішок встановивши насадку "зірочка".

На застелене пергаментом деко відкинути печиво, а в центр кожного із них викласти повидло. Відправити деко із заготовками у духовку розігріту до 200°С, випікати печиво протягом 10-15 хвилин. Остудити та подавати на стіл.

Печиво на маргарині через м'ясорубку

  • Пшеничне борошно - 150 г
  • Маргарин 50 г
  • Сметана - 2 ст.л.
  • Цукор - 50 г
  • Розпушувач - 3 г
  • Ванільний цукор - 5 г
  • Цукрова пудра

Маргарин змішати зі сметаною, цукром, ванільним цукром і невеликою дрібкою солі. Підсипати борошно й замісити однорідне тісто.

Скачати тісто кулею, обернути в плівку та відправити на 15-20 хвилин у морозильну камеру – трохи підмерзле тісто простіше пропустити через м'ясорубку.

Рецепт печива на маргарині / фото receptisalatov.com

Перекрутити тісто на м'ясорубці. Відрізати "фарш" через кожні 4-5 см, викласти стіжками на деко. Випікати пропущене через м'ясорубку печиво у заздалегідь розпеченій духовці при температурі 180°С приблизно 25-30 хвилин. Остудивши, посипати цукровою пудрою.

Печиво на маргарині з горіхом і корицею

  • Борошно - 500 г
  • Вершкове масло - 100 г
  • Маргарин - 100 г
  • Курячі яйця - 1 шт.
  • Кефір - 150 мл
  • Цукор - 120 г
  • Сода харчова - 1 ч.л.
  • Кориця - 1 ч.л.
  • Рослинна олія - 2 ч.л.
  • Мускатний горіх - за смаком
  • Сіль - за смаком

Просіяти в глибоку миску 450 г борошна, додати 1 чайну ложку соди, за смаком сіль і перемішати.

Розбити яйце у велику миску з розтопленим вершковим маслом і маргарином для випічки. Висипати половину цукру. Потім вилити кефір. Перемішати всі інгредієнти у мисці до однорідної маси.

Висипати борошно частинами в миску з рідкою основою. Перемішуючи, замісити тісто та зібрати його руками в грудку.

Насипати на робочу поверхню столу трохи борошна й викласти тісто. Добре вимісити тісто, щоб воно стало тугим і не прилипало до рук. Потім покласти його в пакет і прибрати на 30 хвилин у холодильник.

Читайте такожСолодкий ягідний смаколик на зиму: рецепти варення з чорної та червоної смородини

Поділити тісто на дві частини й викласти одну на присипаний невеликою кількістю борошна стіл. Посипати тісто зверху невеликою кількістю борошна. Розкачати його до коржа товщиною 1 см.

Перемішати в блюдці решту цукру з однією чайною ложкою кориці. Рівномірно посипати цією сумішшю корж. Злегка вдавлюючи цукор у коржик, пройтися зверху качалкою.

Печиво нарізати ромбиком за допомогою ножа або фігурних форм.

Викласти печиво на змащене невеликою кількістю рослинної олії деко. Потім аналогічним способом зробити печиво на друге деко. Випікати у духовці, яку попередньо прогріли до 180°С, впродовж 15-20 хвилин.