
Приготовлене на маргарині печиво просте, швидке та дуже смачне. Тісто на ньому виходить доволі вдалим і смачним у готових виробах.
Урізноманітнити смак печива можна додавши, наприклад, варення, джем, сухофрукти, горішки або шоколад.
Смачне печиво на маргарині
- Борошно - 400 мл
- Маргарин - 120 г
- Цукор - 100 мл
- Сода - 1/2 ч.л.
- Яйце - 1 шт.
- Ванільний цукор - 1 ч.л.
Збити цукор звичайний і цукор ванільний з яйцем до отримання піни.
Читайте такожП’яна вишня: класичний рецепт улюбленого торта
У мікрохвильовці (або на водяній бані) розтопити маргарин і додати його до яєчної суміші. Далі ввести соду, змішану з просіяним борошном. Замісити тісто, розминаючи його, щоб не було грудочок. Обернути харчовою плівкою й прибрати в холодильник на півгодини.
Тонко розкачати тісто, зробити з нього печиво, за допомогою різних форм. Викласти заготовки на деко, застелене пергаментним папером. Випікати 12 хвилин у розігрітій до 180°С духовці.
Пісочне печиво "Ромашка"
- Маргарин - 300 г
- Цукор - 200 г
- Сіль - за смаком
- Ванілін - 5 г
- Курячі яйця - 2 шт.
- Борошно - 500 г
- Сода харчова - 5 г
- Повидло або джем - 100 г
У попередньо розм'якшений маргарин насипати цукор, ванілін і сіль, розтерти з допомогою столової ложки або ручного вінчика.
В отриману масу розбити яйця, продовжувати збивати до того моменту, поки маса не збільшиться в об'ємі й не стане білою.

У білу пухку масу просіяти борошно з содою. Замісити пастоподібне тісто, наповнити ним кондитерський мішок встановивши насадку "зірочка".
На застелене пергаментом деко відкинути печиво, а в центр кожного із них викласти повидло. Відправити деко із заготовками у духовку розігріту до 200°С, випікати печиво протягом 10-15 хвилин. Остудити та подавати на стіл.
Печиво на маргарині через м'ясорубку
- Пшеничне борошно - 150 г
- Маргарин 50 г
- Сметана - 2 ст.л.
- Цукор - 50 г
- Розпушувач - 3 г
- Ванільний цукор - 5 г
- Цукрова пудра
Маргарин змішати зі сметаною, цукром, ванільним цукром і невеликою дрібкою солі. Підсипати борошно й замісити однорідне тісто.
Скачати тісто кулею, обернути в плівку та відправити на 15-20 хвилин у морозильну камеру – трохи підмерзле тісто простіше пропустити через м'ясорубку.

Перекрутити тісто на м'ясорубці. Відрізати "фарш" через кожні 4-5 см, викласти стіжками на деко. Випікати пропущене через м'ясорубку печиво у заздалегідь розпеченій духовці при температурі 180°С приблизно 25-30 хвилин. Остудивши, посипати цукровою пудрою.
Печиво на маргарині з горіхом і корицею
- Борошно - 500 г
- Вершкове масло - 100 г
- Маргарин - 100 г
- Курячі яйця - 1 шт.
- Кефір - 150 мл
- Цукор - 120 г
- Сода харчова - 1 ч.л.
- Кориця - 1 ч.л.
- Рослинна олія - 2 ч.л.
- Мускатний горіх - за смаком
- Сіль - за смаком
Просіяти в глибоку миску 450 г борошна, додати 1 чайну ложку соди, за смаком сіль і перемішати.
Розбити яйце у велику миску з розтопленим вершковим маслом і маргарином для випічки. Висипати половину цукру. Потім вилити кефір. Перемішати всі інгредієнти у мисці до однорідної маси.
Висипати борошно частинами в миску з рідкою основою. Перемішуючи, замісити тісто та зібрати його руками в грудку.
Насипати на робочу поверхню столу трохи борошна й викласти тісто. Добре вимісити тісто, щоб воно стало тугим і не прилипало до рук. Потім покласти його в пакет і прибрати на 30 хвилин у холодильник.
Читайте такожСолодкий ягідний смаколик на зиму: рецепти варення з чорної та червоної смородини
Поділити тісто на дві частини й викласти одну на присипаний невеликою кількістю борошна стіл. Посипати тісто зверху невеликою кількістю борошна. Розкачати його до коржа товщиною 1 см.
Перемішати в блюдці решту цукру з однією чайною ложкою кориці. Рівномірно посипати цією сумішшю корж. Злегка вдавлюючи цукор у коржик, пройтися зверху качалкою.
Печиво нарізати ромбиком за допомогою ножа або фігурних форм.
Викласти печиво на змащене невеликою кількістю рослинної олії деко. Потім аналогічним способом зробити печиво на друге деко. Випікати у духовці, яку попередньо прогріли до 180°С, впродовж 15-20 хвилин.