Ледачі хачапурі на кефірі на сковороді / depositphotos.com

Для того, щоб зробити справжні хачапурі по аджарськи, потрібно правильно замішувати тісто і готувати начинку. Однак є і більш простий спосіб порадувати близьких такою стравою. УНІАН з'ясував, як зробити хачапурі ліниві за перевіреними рецептами.

Раніше ми говорили про те, як приготувати соковиті чебуреки.

Ліниві хачапурі з сиром

Для приготування вам знадобляться:

Відео дня
  • 500 гр сиру;
  • 5 курячих яєць;
  • 1 пучок кропу;
  • 150 гр твердого сиру;
  • 80 гр пшеничного борошна;
  • щіпка солі.

У глибокій мисці змішати сир, яйця і сіль, додати дрібно нарізану зелень. Туди ж викласти борошно і тертий сир, перемішати. Розділити тісто на 5 рівних частин. Нагріти сковороду і, не наливаючи олію, викласти "млинець" з тіста. Накрити кришкою, почекати 5 хвилин, поки низ хачапурі підсмажиться. Потім перевернути його і до готовності обсмажити з іншого боку. Таку процедуру провести з усім тістом, подавати хачапурі до столу гарячими.

Ліниві хачапурі з сулугуні на сковороді 

Для приготування вам знадобляться:

  • 250 гр сулугуні;
  • 1 склянка борошна;
  • 1 стакан молока;
  • 1 яйце;
  • 0.5 ч. л цукру;
  • сіль;
  • 0.5 ч. л розпушувача;
  • вершкове масло.

У мисці змішати яйце, сіль, цукор, молоко, борошно і розпушувач, перемішати віночком. У ту ж ємність додати тертий сир. Нагріти сковороду, змастити вершковим маслом. Викласти сирний корж, смажити 7-8 хвилин під закритою кришкою з одного боку, потім 2-3 хвилини з іншого боку. Готові хачапурі подавати до столу зі сметаною.

Ліниві хачапурі на кефірі

Для приготування вам знадобляться:

  • 50 гр пшеничного борошна;
  • 100 мл кефіру;
  • 1 яйце;
  • 15 гр вершкового масла;
  • 100 гр сиру.

Сир натерти на крупній тертці, викласти в глибоку миску. Додати сире яйце і кефір, перемішати. Всипати борошно і знову перемішати. Розігріти на сковороді вершкове масло, викласти тісто. Випікати під закритою кришкою 7-8 хвилин, потім перевернути "млинець" і випікати ще 2-3 хвилини.

Вас також можуть зацікавити новини: