Насипний пиріг "Три склянки" / depositphotos.com

"Три склянки" - пиріг назвали так тому, що всі основні інгредієнти не потрібно зважувати, достатньо взяти всього по склянці. І ніякої метушні з тістом - потрібно просто насипати все шарами. Найскладніше в цьому рецепті - це натерти яблука.

Насипний яблучний пиріг

Інгредієнти:

  • яблука - 10 шт. (або 1,5 кг);
  • борошно - 1 склянка* (130 г);
  • цукор - 1 склянка (160 г);
  • манна крупа - 1 склянка (160 г);
  • розпушувач - 2 ч. л.; 
  • ванільний цукор - 1 пакетик;
  • дрібка солі;
  • вершкове масло (заморожене) - 100 г. 

*Об'єм склянки - 200 г.

Відео дня

Як готувати пиріг "Три склянки" з яблуками

Змішайте борошно, цукор, ванільний цукор, манну крупу, сіль, розпушувач. Розділіть суху масу на 4 частини. Натріть на крупній тертці яблука, розділіть масу на три частини.

Порада: яблука краще брати кислі та соковиті.

Вистеліть дно і боки роз'ємної форми (діаметр 22 см) пергаментом. Викладіть шарами: 1 частину сухої суміші, 1 частину яблук, потім знову суху суміш і знову - яблука. Чергуйте і останнім шаром викладіть суху суміш.

Порада: сік, який пустили яблука, теж відправляйте у форму.

Натріть зверху заморожене вершкове масло - так, щоб воно рівномірно покрило суху суміш. Поставте форму на деко і відправте в розігріту духовку. Випікайте при 180°С близько 50 хвилин (залежить від духовки) - до рум'яної скоринки зверху.

Нехай насипний пиріг "Три склянки" охолоне - і можна діставати з форми.

Вас також можуть зацікавити новини: