этот материал доступен на русском

Котлети з кролика з пюре Беньє: рецепт від відомого одеського ресторатора Лібкіна (відео)

17:26, 27 липня 2020
Рецепти
264 0

Відомий одеський ресторатор Сава Лібкін приготував котлети з кролика з пюре Беньє. Допомагала йому в цьому експерт із комунікацій і видавець Даша Зарівна.

Під час ефіру, який проходив у ресторані «Дача», вони обговорили, чому одеситка ніколи не купить кролика без лап і якого розміру кролики-рекордсмени.

Котлети з кролика

Рецепт

Для початку зрізаємо м'ясо із задніх кролячих лап. Можна додати м'ясо з черевця. Відбирати м'ясо необхідно ретельно, щоб кісточки не потрапили в котлети.

false

Нарізаємо м'ясо кубиками, які легко пройдуть в горловину м'ясорубки. Петрушку подрібнюємо ножем в крихту. М'ясо разом із нутряним курячим жиром, вершковим маслом і петрушкою пропускаємо через м'ясорубку з дрібною решіткою один раз.

false

Додаємо у фарш вимочену в молоці й віджату білу булочку і жовтки, солимо і вимішуємо фарш лопаткою 5-7 хвилин. Потім руками злегка вибиваємо його до гладкості.

На 4 порції:

  • 1 кг м'яса кролика;
  • 5 жовтків домашніх яєць;
  • 0,3 пучка зелені петрушки;
  • 100 г вершкового масла;
  • 100 г нутряного курячого жиру;
  • 60 г черствої білої булочки без кірок;
  • 100 г мелених білих сухарів;
  • 100 г топленого вершкового масла для смаження;
  • 1 ст. л. рослинної олії;
  • 100 мл холодного молока;
  • сіль за смаком.

«Це блюдо готувати та подавати в ресторані вкрай складно. З одного боку - дієтична суть, з іншого - не дуже насичений, делікатний смак. Організм таким котлетам завжди радіє, як дитина - цукеркам», - пише Сава Лібкін у своїй книзі «Моя одеська кухня».

false

Пюре Беньє

Рецепт

  • Картопля 2 кг;
  • Часник 200 грамів;
  • Олія рослинна 500 грамів;
  • Сіль.

Читайте такожОсоблива повсякденна страва: ресторатор Лібкін ділиться рецептом фаршированих перців (відео)

Відварюємо картоплю в шкірці. Готуємо часник конфі: часник очищений кладемо в невеликий сотейник, заливаємо олією так, щоб вона повністю покрила часник. Сотейник ставимо на дуже маленький вогонь і нагріваємо, стежачи за тим, щоб масло не кипіло. На поверхні повинні з'являтися тільки маленькі бульбашки. Залишаємо часник приблизно на 40 хвилин, щоб він став зовсім м'яким.

Готову картоплю очищаємо від шкірки і перетираємо разом з часником конф. Додаємо сіль за смаком.

false

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter