Варення з желатином рецепт / фото ua.depositphotos.com

Густе малинове варення з желатином-ідеальне ласощі до чаю і смачна начинка для пирогів. За смаком воно нагадує ягідний мармелад. Готується ласощі дуже просто і складається всього лише з трьох інгредієнтів. Людям, які не люблять ягідні кісточки в джемі, сподобається однорідна структура десерту.

Малинове варення з желатином без кісточок

Інгредієнти:

  • малина - 1 кг;
  • цукор - 800 г;
  • желатин - 2 стол.л.;
  • вода - 150 мл.

Малину перебрати, очистити від плодоніжок і по можливості не мити, якщо ягоди виглядають чистими. Перебити ягоди блендером до однорідності. Желатин залити 150 мл води для розбухання.

Відео дня

Нагріти велику каструлю води і підготувати водяну баню. В іншу каструлю викласти малинове пюре і варити на водяній бані 5 хвилин. Якщо на поверхні з'являється пінка, то її відразу потрібно знімати.

Якщо хочете зробити джем без кісточок, то гарячу малинову масу потрібно пропустити через дрібне сито або кілька шарів марлі.

В очищену від ягід малинову масу додати цукор і желатин, повернути на водяну баню і варити ще 10 хвилин. Також потрібно простерилізувати банки: прогріти їх духовці або мікрохвильовій печі, поставити на водяну баню або просто помити гарячою водою з содою.

Розкласти гарячий малиновий джем з желатином по банках і закатати обробленими кришками. Зберігати заготовку обов'язково потрібно в холодильнику або іншому прохолодному місці.

Вас також можуть зацікавити новини: