Варення з троянд / фото ua.depositphotos.com

У дбайливого господаря нічого не пропадає даремно. Навіть неїстівні на перший погляд пелюстки троянд можна перетворити в чарівні ласощі. На початку літа з появою перших квіток можна робити смачне варення. Робити варення можна з будь-яких квіток червоного і рожевого кольору, але найсмачніші ласощі виходять з чайних троянд.

Увага: не можна робити варення з покупних троянд - їх обприскують отрутохімікатами. Використовуйте тільки домашні квіти.

Варення з троянди корисне для серця і судин, допомагає при застуді і зменшує зубний біль, якщо намазати його на ясна. Ці ласощі нормалізують травлення і знижують ймовірність розвитку виразки шлунка.

Відео дня

Варення з пелюсток троянд

  • Пелюстки рожевих або червоних троянд - 100 г
  • Лимонна кислота - щіпка.
  • Цукор - 500 г.

На пелюстках бажано обрізати білу частину, якою пелюстки кріпляться до квітки. Ретельно промити пелюстки, обдати окропом, потім замочити в холодній воді на 15 хвилин. Просушити пелюстки. Змішати пелюстки з лимонною кислотою і третю цукру, залишити на 6 годин.

Через 6 годин решту цукру залити водою і довести до кипіння. Варити сироп 3-4 хвилини, знімаючи піну. У сироп висипати пелюстки з цукром. Варити варення приблизно 15 хвилин, поки пелюстки не стануть м'якими. Готове варення розлити по стерильним банкам і закатати кришками.

Варення з троянд / фото ua.depositphotos.com

Варення з троянд без варіння

  • Пелюстки троянд - 100 г.
  • Цукор - 2 склянки
  • Лимон - 1 шт.

У цьому рецепті пелюстки троянд не проходять термічну обробку і зберігають більше корисних речовин.

Пелюстки ретельно промити і обсушити. Скропити соком одного лимона. Посипати цукром і залишити на 6 годин, періодично помішуючи. Через 6 годин суміш пелюсток з цукром пробити блендером до однорідності. Викласти в стерильну банку і закатати кришкою.

Вас також можуть зацікавити новини: