Заправка для супа на зиму заморозка

Коли за вікном холодно і хочеться чогось гарячого, заправка для супу на зиму може стати справжнім порятунком. Вона прискорить приготування першої страви - зігріваюча вечеря буде на столі вкрай швидко.

Ми підібрали три рецепти, які точно стануть у нагоді.

Заправка для супу на зиму з моркви та цибулі

Ця заготівля виходить смачною та насиченою. Для приготування потрібно взяти:

Відео дня
  • кілограм моркви;
  • два-три болгарські перці;
  • кілограм ріпчастої цибулі;
  • 150 мілілітрів рослинної олії;
  • два літри томатного соку;
  • два лаврові листки;
  • п'ять духмяних перців;
  • 0,5 чайної ложки солі;
  • 0,5 чайної ложки меленого чорного перцю;
  • кілька столових ложок оцту (9%).

Моркву натираємо на великій тертці, а цибулю і перець нарізаємо на невеликі шматочки. На сковорідці розігріваємо олію, обсмажуємо цибулю і моркву до м'якості, але не рум'яним.

Перекладаємо їх у каструлю і заливаємо томатним соком. Всипаємо спеції, доводимо до кипіння і варимо близько 20 хвилин на середньому вогні.

Додаємо перець і варимо ще 10 хвилин. Заправка для супу на зиму з моркви та цибулі й перцю - готова.

Розкладаємо її по стерилізованих банках. На літр об'єму вливаємо столову ложку оцту, закриваємо кришками, перевертаємо і залишаємо укутаними до охолодження.

Томатна заправка для супу на зиму

Готується ця заправка для супу на зиму без оцту. Для неї знадобляться:

  • п'ять кілограмів помідорів;
  • кілограм моркви;
  • 1,5 кілограма солодкого перцю;
  • кілограм ріпчастої цибулі;
  • 5-7 зубчиків часнику;
  • 220 мілілітрів рослинної олії;
  • 1,5 столові ложки солі;
  • 70-80 грамів цукру;
  • чайну ложку меленого коріандру;
  • 0,5-1 чайну ложку меленого чорного перцю;
  • пучок зелені.

Через м'ясорубку пропускаємо перець, помідори та моркву, а часник і цибулю - подрібнюємо ножем. Половину олії розігріваємо в каструлі й обсмажуємо цибулю. Додаємо часник і перемішуємо.

Вливаємо решту олії, всипаємо моркву і смажимо п'ять-сім хвилин. Всипаємо перець і готуємо 10 хвилин. Додаємо в ємність томати та спеції. Доводимо до кипіння і тушкуємо близько 40 хвилин на помірному вогні, накривши кришкою.

Всипаємо рубану зелень за 10 хвилин до готовності. Розкладаємо заправку по стерилізованих банках. Закриваємо кришками, перевертаємо і залишаємо під пледом до охолодження. Зберігати потрібно в прохолоді.

Рисова заправка для супу на зиму

Готується така заправка для супу на зиму із сіллю та іншими приправами, які знадобляться для харчо і будь-якої першої страви, до якої додають рис. Для неї потрібно взяти:

  • 500 грамів моркви;
  • 500 грамів цибулі;
  • три кілограми помідорів;
  • дві склянки рису;
  • лавровий лист;
  • склянка рослинної олії;
  • столову ложку хмелі-сунелі;
  • сіль;
  • цукор.

Цибулю нарізаємо на кубики, а моркву натираємо на тертці. У цей час відварюємо рис. Помідори пропускаємо через м'ясорубку.

Вливаємо у великий казан рослинну олію. Всипаємо цибулю і готуємо до золотистості. Додаємо моркву й обсмажуємо разом 10-15 хвилин.

Всипаємо помідори й тушкуємо, поки не випарується зайва рідина. На це піде близько 15 хвилин. Додаємо рис, спеції та перемішуємо. Варимо 20 хвилин на повільному вогні.

Переливаємо заправку в простерилізовані банки та закатуємо. Після охолодження зберігаємо в прохолоді.

Вас також можуть зацікавити новини: