Рецепт вишневого настою / фото ua.depositphotos.com

Вишнева наливка особливо популярна серед представниць прекрасної статі. Цей солодкий із легкою кислинкою напій асоціюється з літом. А простота і легкість приготування роблять цей напій ще більш популярним.

Найпростіший рецепт вишневої наливки містить лише два інгредієнти: безпосередньо ягоди та алкоголь. Досить змішати їх, настояти - і вуаля, наливка готова.

Вишнева наливка на горілці

  • Вишня - 2 кг
  • Горілка - 1 л
  • Цукор - 1 кг

Вишню промити і видалити кісточки;

Відео дня

У скляну банку скласти вишню шарами (не більше 5 см), чергуючи її з цукром. Залити вміст горілкою так, щоб рідина покривала вишню з цукром.

Банку закрити щільною кришкою, поставити для настоювання в тепле темне місце.

Вишневу наливку витримати не менше 1,5-2 місяців.

Готову наливку процідити. Зберігати наливку в прохолодному темному місці.

Вишнева наливка з прянощами

  • Горілка - 400 мл
  • Вишня - 1 кг
  • Кориця та мускатний горіх - 1 г
  • Цукор - 250 г

Вишні розім'яти разом із кісточками, скласти в скляну банку, додати горілку і прянощі та залишити на 8 днів у теплому місці.

Готову наливку процідити, додати цукор і поставити в темне місце до розчинення цукру.

Рецепти вишневої наливки / фото ua.depositphotos.com

Вишнева наливка на коньяку

  • Вишня - 0,5 кг
  • Коньяк - 0,5 л
  • Цукор - 200 г

Вишню промити і кожну ягідку проколоти голкою, щоб краще виходив сік. Ягоди скласти в скляну банку, додати цукор. За бажанням можна додати також кілька листків вишні та бутонів гвоздики. Залити коньяком.

Банку щільно накрити кришкою і настоювати за кімнатної температури в темному місці 30 днів.

Готову настоянку процідити.

До речі, вишню, що залишилася з цього рецепта, можна сміливо використовувати під час приготування десертів.

Вишнева наливка / фото ua.depositphotos.com

Вишнева наливка з медом

  • Вишня - 3 кг
  • Мед - 1 кг

Вишні промити і викласти в ємність, залишивши зверху незаповнений простір. Зверху на вишні влити мед.

Ємність щільно закрити і поставити в темне місце на 2 місяці.

Готову наливку процідити, перелити в менші ємності та щільно закрити.

Рецепт вишневої наливки

  • Вишня - 3 кг
  • Горілка - 2,5 л
  • Цукор - 500 г
  • Вода - 2 л

Вишню вимити, укласти в банки, пересипаючи цукром.

Залити ягоди алкоголем, щоб вони були злегка покриті рідиною. Закрити банки пластиковими кришками і залишити в темному місці на 2 тижні.

Через 2 тижні рідину злити в окрему тару, закрити і залишити на зберігання. Вишні в банці засипте цукром і струсіть. Банки поверніть у темне місце на 2 тижні.

Через 2 тижні солодкий сік, що виділився з вишень, злийте, додайте до первинного алкогольного продукту.

Вишні в банках цього разу залийте водою. Банки залиште все в тому ж темному місці ще на 2 тижні. Після їхнього закінчення рідину процідіть, додайте до раніше зцідженої, перемішайте. Зберігайте наливку в скляній тарі, щільно закупореній.