
Вишнева наливка особливо популярна серед представниць прекрасної статі. Цей солодкий із легкою кислинкою напій асоціюється з літом. А простота і легкість приготування роблять цей напій ще більш популярним.
Найпростіший рецепт вишневої наливки містить лише два інгредієнти: безпосередньо ягоди та алкоголь. Досить змішати їх, настояти - і вуаля, наливка готова.
Вишнева наливка на горілці
- Вишня - 2 кг
- Горілка - 1 л
- Цукор - 1 кг
Вишню промити і видалити кісточки;
У скляну банку скласти вишню шарами (не більше 5 см), чергуючи її з цукром. Залити вміст горілкою так, щоб рідина покривала вишню з цукром.
Банку закрити щільною кришкою, поставити для настоювання в тепле темне місце.
Вишневу наливку витримати не менше 1,5-2 місяців.
Готову наливку процідити. Зберігати наливку в прохолодному темному місці.
Вишнева наливка з прянощами
- Горілка - 400 мл
- Вишня - 1 кг
- Кориця та мускатний горіх - 1 г
- Цукор - 250 г
Вишні розім'яти разом із кісточками, скласти в скляну банку, додати горілку і прянощі та залишити на 8 днів у теплому місці.
Готову наливку процідити, додати цукор і поставити в темне місце до розчинення цукру.

Вишнева наливка на коньяку
- Вишня - 0,5 кг
- Коньяк - 0,5 л
- Цукор - 200 г
Вишню промити і кожну ягідку проколоти голкою, щоб краще виходив сік. Ягоди скласти в скляну банку, додати цукор. За бажанням можна додати також кілька листків вишні та бутонів гвоздики. Залити коньяком.
Банку щільно накрити кришкою і настоювати за кімнатної температури в темному місці 30 днів.
Готову настоянку процідити.
До речі, вишню, що залишилася з цього рецепта, можна сміливо використовувати під час приготування десертів.

Вишнева наливка з медом
- Вишня - 3 кг
- Мед - 1 кг
Вишні промити і викласти в ємність, залишивши зверху незаповнений простір. Зверху на вишні влити мед.
Ємність щільно закрити і поставити в темне місце на 2 місяці.
Готову наливку процідити, перелити в менші ємності та щільно закрити.
Рецепт вишневої наливки
- Вишня - 3 кг
- Горілка - 2,5 л
- Цукор - 500 г
- Вода - 2 л
Вишню вимити, укласти в банки, пересипаючи цукром.
Залити ягоди алкоголем, щоб вони були злегка покриті рідиною. Закрити банки пластиковими кришками і залишити в темному місці на 2 тижні.
Через 2 тижні рідину злити в окрему тару, закрити і залишити на зберігання. Вишні в банці засипте цукром і струсіть. Банки поверніть у темне місце на 2 тижні.
Через 2 тижні солодкий сік, що виділився з вишень, злийте, додайте до первинного алкогольного продукту.
Вишні в банках цього разу залийте водою. Банки залиште все в тому ж темному місці ще на 2 тижні. Після їхнього закінчення рідину процідіть, додайте до раніше зцідженої, перемішайте. Зберігайте наливку в скляній тарі, щільно закупореній.