
Печінка - дуже корисний і поживний продукт, який ми звикли використовувати в гарячих стравах. Однак не всі знають, що печінка є чудовим інгредієнтом для святкових салатів і смачно поєднується з багатьма продуктами. УНІАН перерахував три смачні рецепти салатів з печінкою на різний смак і гаманець.
Раніше ми розповідали, як очистити печінку від плівок, щоб не зіпсувати салат гірким присмаком.
Салат "Ситний" з печінкою, грибами, сиром і солоними огірками
- Печінка - 150 г.
- Огірки солоні - 1 великий або 2 дрібних.
- Консервовані печериці - 150 г.
- Сир твердий - 100 г.
- Майонез - 3 ст. л.
- Гірчиця негостра - 1 ст. л.
- Сіль, перець за смаком.
Печінку відварити до готовності. Нарізати соломкою печінку, огірки і гриби. Сир натерти на крупній тертці. Всі інгредієнти скласти в миску, посолити і поперчити, заправити майонезом з гірчицею.
Салат "Делікатесний" з печінкою, яєчними млинцями та овочевою засмажкою
- Печінка - 400 г.
- Огірки солоні - 2 шт.
- Яйця - 3 шт.
- Борошно - 1 ст. л.
- Лук - 1 шт.
- Морква - 1 шт.
- Часник - 2 зубчики.
- Соняшникова олія - 6 ст. л.
- Волоські горіхи - 40 г.
- Майонез - 3 ст. л.
- Сіль, перець за смаком.
Печінку нарізати соломкою, огірки і цибулю - півкільцями. Моркву натерти на крупній тертці, а часник розчавити. У сковороді розігріти 2 ложки олії. Обсмажити печінку на середньому вогні 7-8 хвилин. Потім на сковороді з 2 ложками олії також обсмажте моркву і цибулю до готовності (7-10 хвилин).
Яйця збити з борошном і дрібкою солі. Посмажити на сковороді тонкі яєчні млинці по 2 хвилини з кожного боку. Перевертати млинці варто акуратно, щоб не порвати. Згорнути яєчні млинці в рулети і нарізати тонкими смужками. Волоські горіхи підрум'янити на сухій сковороді.
Збираємо салат. Скласти в миску смажену печінку, огірки, смажену цибулю з морквою, яєчні млинці, часник і горіхи. Поперчити і посолити, заправити салат майонезом.

Салат "Вишуканий" з печінкою, яблуком і родзинками
- Куряча печінка - 400 г.
- Лук - 1 шт.
- Солодке яблуко - 1 шт.
- Мікс салатів - 1 упаковка.
- Волоські або лісові горіхи - 50 г.
- Родзинки - 3 ст. л.
- Оливкова олія - 4 ст. л.
- Бальзамічний або яблучний оцет - 2 ст. л.
Салатну суміш промити і обсушити. Печінку очистити від плівок і нарізати середнім кубиком. На добре розігрітій сковороді з 2 ложками олії обсмажте печінку по 3 хвилини з кожного боку. Посолити і поперчити печінку.
Цибулю нарізати півкільцями, а яблуко - тонкими скибочками. На ту ж сковороду на олії після печінки викласти цибулю і яблука. Обсмажувати разом 5 хвилин.
На листя салату викласти смажену печінку і цибулю з яблуками. Посипати салат родзинками і горіхами. Полити 2 ложками оливкової олії і заправити оцтом. Посолити і поперчити за смаком.