Соковитий і яскравий грецький салат переносить нас на узбережжя Середземного моря, де ростуть ароматні трави і оливкові дерева. Це найпопулярніший в світі овочевий салат, який дуже просто готується і містить мало калорій. Овочі для Грецького салату обов'язково нарізають великими шматочками. Головною "родзинкою" страви є популярний в Греції сир фета.
Грецький салат класичний
Огірки вибирайте не гіркі, а цибулю - солодку, бажано червону. Томати можна замінити помідорами черрі.
Інгредієнти:
- огірки - 2 шт.;
- помідори - 3 шт.;
- болгарський перець - 1 шт.;
- сир фета - 250 г; огірки
- лук солодкий - 1 шт.;
- маслини - 100 г;
- лимони - 0,5 шт.;
- оливкова олія - 5 ст. л.;
- сіль, перець за смаком;
- грецькі спеції - сухий базилік, орегано, сушений чебрець.
Всі овочі ретельно помити і обсушити. З огірків зняти шкірку, якщо вона гірчить. Цибулі краще взяти менше, якщо вона гостра. Огірки, болгарський перець і томати нарізати великим кубиком. Якщо використовуєте помідори черрі - розріжте їх навпіл. Цибулю нарізати тонкими півкільцями.
У Великий салатник викласти помідори, огірки, цибулю, перець і маслини. Полити салат оливковою олією і лимонним соком, посипати спеціями і ретельно перемішати салат. Соліть салат зовсім трохи, тому сир фета дуже солоний.
В останню чергу наріжте сир фета великими кубиками. Зручно різати його мокрим ножем. Акуратно викладіть кубики фету зверху на салат і подавайте до столу.
Смачна заправка для Грецького салату
Соус для грецького салату можна зробити заздалегідь і зберігати в холодильнику. Він чудово підходить до будь-яких інших овочевих салатів.
Інгредієнти:
- оливкова олія - 50 мл або 2,5 ст. л.;
- лимон - 0,5 шт.;
- часник - 1 зубчик;
- орегано сушений - 0.5 ч. л.;
- сіль, перець за смаком.
Олію беріть хорошої якості і нерафіновану З половинки лимона вичавити сік в миску. Часник подрібнити через прес, всипати в миску. Додайте в миску сушений орегано і щіпку солі. Залити суміш оливковою олією і перемішати. Зберігати заправку в холодильнику в банку із закритою кришкою.