Салат із баклажанами смаженими / фото ua.depositphotos.com

Теплий салат із баклажанами втілює всі смаки осені. У цьому рецепті зібрані овочі, які дозрівають у вересні. Вони ідеально доповнюють один одного та містять багато вітамінів. Спробуйте приготувати салат із баклажанами та помідорами - він точно стане вашим улюбленим.

Салат із баклажанами, помідором і фетою

Інгредієнти:

  • баклажани - 2 середніх або 3 маленьких;
  • болгарські перці - 2 шт;
  • помідори - 200 г;
  • червона цибуля - 1 шт;
  • сир фета - 120 г;
  • соняшникова олія - 4 стол. л. (2 ложки для смаження і 2 для заправки);
  • часник - 2 зубч;
  • лимонний сік - 1 стол. л.;
  • приправа хмелі-сунелі за смаком;
  • сіль, перець за смаком.

Усі овочі промийте та обсушіть на друшляку. Баклажани наріжте кубиком, солодкий перець - соломкою, часник пропустіть через прес. Цибулю розріжте навпіл і окремо наріжте половинки півкільцями.

Відео дня

Змішайте баклажан, перці, часник і половину цибулини. Запечіть овочі в духовці (25 хвилин за 120°) або посмажте 10 хвилин на розігрітій сковорідці з олією. Також можна приготувати їх на грилі. Готовність перевіряйте за цибулею - вона має перестати хрустіти.

Викладіть готові овочі в салатник. Додайте нарізані кубиком помідори та фету, а також свіжу цибулю. Подрібніть ножем базилік (або іншу зелень) і посипте салат із баклажанами та перцем.

Для заправки змішайте олію, лимонний сік, сіль і перець за смаком. За бажанням можна також додати соєвий соус.

Готовий салат із баклажанами та фетою рекомендується подавати в теплому вигляді, хоча й після охолодження він залишається смачним.

Вас також можуть зацікавити новини: