Рибні консерви готуються легше, ніж багато хто думає / фото ua.depositphotos.com

В умовах відключення світла та інших ризиків, рибні консерви можуть стати чудовим способом отримання білка і доповнити будь-який прийом їжі. Однак, магазинні консерви часто лякають своїм складом, тому багатьох цікавить, а чи готуються рибні консерви в домашніх умовах?

Рибні консерви в домашніх умовах без автоклава

Оскільки автоклав вимагає вкладення коштів і не завжди зручний для використання, розглянемо варіант, за якого готуємо домашні рибні консерви з річкової риби в каструлі.

Щоб приготувати рибні консерви в скляних банках, вам знадобляться:

Відео дня
  • свіжа риба - 5 кг (наприклад, скумбрія або тунець);
  • цибуля - 2 шт;
  • лаврове листя - 10 шт;
  • чорний перець горошком - 10 шт;
  • сіль - 2 ст.л.;
  • оцет - 2 ст.л.;
  • олія.

Рибу очистіть, вимийте та поріжте на шматочки. На дно кожної банки покладіть цибулю, лавровий лист, горошини перцю. Закладіть у банки рибні шматочки, щільно укладаючи їх. Розведіть сіль в 1 літрі води і доведіть до кипіння. Додайте оцет і дайте розчину охолонути. Залийте рибу розсолом, щільно закатайте банки.

Далі треба підготувати каструлю. Покладіть на дно ганчірку, на неї - банки і залийте водою так, щоб вона їх повністю закривала. Доведіть воду до кипіння і варіть протягом 3-4 годин. Остудіть консерви, після чого додайте олію зверху і щільно закрийте банки.

На основі цього базового рецепта можна готувати консерви, додаючи спеції та інгредієнти вже на свій смак. Наприклад, можна приготувати їх у томаті.

Рибні консерви в томаті в домашніх умовах із сирої риби

Рибні консерви відрізняються своїм приготуванням від попереднього рецепта. Вам потрібно взяти сиру рибу, помідори, цибулю, моркву, олію та спеції (сіль, перець, лавровий лист). Кількість можна регулювати, орієнтуючись на свій смак. Покроково дотримуємося рецепта:

  • наріжте рибу на невеликі шматочки;
  • подрібнені цибулю та моркву обсмажуйте на олії в глибокій сковороді;
  • додайте помідори або томатну пасту, перемішайте і залиште покипіти кілька хвилин;
  • додайте нарізану рибу і спеції;
  • тушкуйте все 20-30 хвилин на повільному вогні, поки риба не приготується;
  • розфасуйте по банках і закатайте.

Пам'ятайте: зберігати консерви потрібно в холодному місці. За бажанням, можна скористатися і більш ледачим і простим варіантом, проте для зберігання він не призначений.

Рибні консерви в томатному соусі: швидкий рецепт

Консерви рибні можна приготувати й іншим способом. Для цього потрібно буде взяти:

  • готові сардини, тунець або лосось;
  • помідори або томатний соус;
  • цибулю;
  • часник;
  • оливкову олію:
  • спеції.

Нагрійте оливкову олію в сковороді на середньому вогні. Додайте нарізану цибулю та часник і обсмажте до м'якості й аромату.

У каструлю помістіть рибні консерви (обсушені) і розламайте їх виделкою. Влийте томатний соус або подрібнені помідори та перемішайте. Приправте сіллю, перцем і спеціями за вашим вибором. Дайте суміші покипіти 10-15 хвилин, поки смаки не зіллються воєдино. Спробуйте і за необхідності відрегулюйте приправу.

Подавайте рибні консерви в томатному соусі з рисом, макаронами або хрустким хлібом.

Раніше УНІАН розповідав, як приготувати соковиті рибні котлети з консерви.

Вас також можуть зацікавити новини: